ΕΔΕΥΑ: Στις 2/12 η συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΕ - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
24
Νοέμβριος
Back

ΕΔΕΥΑ: Στις 2/12 η συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΚΕΔΕ

H ‘Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που έχει 122 Δ.Ε.Υ.Α. μέλη σε όλη την Ελλάδα (πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης) που παρέχουν καθαρό νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης στον μισό πληθυσμό της χώρας, διοργανώνει συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διεξαγωγή της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα (Ξενοδοχείο «Τιτάνια»), με ώρα έναρξης 9.30.

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος) την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 13.00.

Στην συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και ο Αντ/δρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων θα αναφερθούν στα σοβαρά προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α. που θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση και κυρίως στο ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. που λόγω της ενεργειακής κρίσης έχει υπερδιπλασιασθεί, δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο και απειλεί τη βιωσιμότητα των Δ.Ε.Υ.Α. οι οποίες είναι επιχειρήσεις ενεργειακής έντασης, αφού οι εγκαταστάσεις που λειτουργούν, γεωτρήσεις, αντλιοστάσια, διυλιστήρια, βιολογικοί και αφαλατώσεις, είναι ενεργοβόρες. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα αναφερθούν στις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για να καταστεί βιώσιμο το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α. μέχρις ότου οι Δ.Ε.Υ.Α. αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. έχει προσκληθεί η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών,  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκπρόσωποι των κομμάτων, οι Πρόεδροι της ΔΕΗ και της ΡΑΕ, και η πολιτική ηγεσία της Ε.ΥΔ.Α.Π. και της Ε.Υ.Α.Θ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!