Δυτική Μακεδονία: Κόντρα δημάρχων για τις αποχωρήσεις από την ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση - Aftodioikisi.gr Δυτική Μακεδονία: Κόντρα δημάρχων για τις αποχωρήσεις από την ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
24
Νοέμβριος
Back

Δυτική Μακεδονία: Κόντρα δημάρχων για τις αποχωρήσεις από την ημερίδα για την απολιγνιτοποίηση

Σε συζήτηση, που έγινε κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου για τα τεκταινόμενα στην ημερίδα για την απολιγνιτοποίση στην Πτολεμαΐδα και την αποχώρηση των δημάρχων, ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Μεταξύ αυτών «Να βγει μια καταδίκη στους θεσμικούς εκπροσώπους» προτάθηκε από τον κ. Γιάννη Καραβασίλη «μιας και σε τρία λεπτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν τόσο σημαντικά θέματα». «Θα έβγαινε μια γνώμη ότι όλοι οι δήμοι είναι συνυπεύθυνοι με αυτό που πρόκειται να γίνει», συμπλήρωσε. Ο κ. Άνθιμος Μπιτάκης, δήμαρχος Αμυνταίου, από πλευράς του τόνισε πως «Δεν μας τιμά να λέμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να πάμε σε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο».

Κόντρα, όμως, ξέσπασε ανάμεσα στο δήμαρχο Άργους Ορεστικού και το δήμαρχο Σερβίων. Ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου υπογράμμισε ότι δήμαρχοι έπρεπε να ακολουθήσουν την φωνή των πολιτών και πως το θέμα είναι δεοντολογικό. «Αν ο καθένας είναι να εκφράζει την προσωπική του άποψη , τότε να μην υπάρχει ΠΕΔ. Να πάω και εγώ να πω τον καημό μου τότε γιατί κι εγώ πλήττομαι. Αν αρχίσουμε να κοιτάμε την πάρτη μας τότε να το διαλύσουμε το μαγαζί. Μπορεί να έγινε ένα λάθος αλλά να μην συνεχιστεί» συνέχισε απέναντι στο μοντέλο διοίκησης του «έχω μπάρμπα στην Κορώνη», όπως το ονόμασε.

Ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου απάντησε ότι εκπροσώπησε τα Σέρβια ως δήμαρχος και δεν πήγε ως ΠΕΔ. «Δεν έκανα εγώ την πρόσκληση .Επειδή δεν έχω καμιά κομματική ομπρέλα έμεινα εκεί για να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα του τόπου. Πήγα σαν δήμαρχος Σερβίων, όχι σαν ΠΕΔ. Αν θέλαμε να πάμε σας ΠΕΔ έπρεπε να μας καλέσει ο πρόεδρος» τόνισε και όχι να παίρνονται αποφάσεις των τριών λεπτών ανάλογα με το κλίμα. «Οι δήμαρχοι μαζεύτηκαν σε τρία λεπτά και εγώ έπρεπε να ακολουθήσω;» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: prlogos.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!