ΔΣ Λαμιέων –ιδιωτικοποίηση καθαριότητας: Προπηλακισμοί & παραλίγο ξύλο (βίντεο+φωτο)

Σε (προσωρινή) διακοπή οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων μετά την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ήταν παρόντες αλλά και συναδέλφων τους της αντιπολίτευσης.

lamia1_ds_aftodioikisi

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr:

-Ενώ το θέμα της (δεύτερης) συζήτησης για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης μετά από αίτημα του 1/3 των δημοτικών συμβούλων, ο πρόεδρος του ΔΣΑ επέμενα να μπει σε ψηφοφορία το αν θα συζητηθεί ή όχι. Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

-Ταυτόχρονα δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης (δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρογιάννη) προπηλάκισαν εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Βασίλη Γκιτάκο. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές τους επιτέθηκαν φραστικά με εκφράσεις όπως «είστε κοπρόσκυλα, χαραμοφάηδες και τεμπέληδες»,  «να φύγετε από εδώ και να πάτε πίσω στην Αθήνα», με αποτέλεσμα παραλίγο να έρθουν στα χέρια!

Mετά από ώρα, τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί παρουσία ΜΑΤ. 

Τελικώς, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν να μη συζητηθεί το θέμα και αποχώρησαν. Στη συνέχεια πήγαν στο γραφείο του δημάρχου όπου οι εργαζόμενοι μαζί με τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ απέκλεισαν τους ίδιους μαζί με το δήμαρχο και δεν τους άφηναν να βγουν.

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΝΤΑΣΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΣ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΞΥΛΟ, ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!