ΔΣ Αθηναίων: Συνεδριάζει για Μίκη, εκλογή νέου προέδρου
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back
ΔΣ Αθηναίων: Συνεδριάζει για Μίκη εκλογή νέου προέδρου -Τι θα γίνει με ανεμβολίαστους

ΔΣ Αθηναίων: Συνεδριάζει για Μίκη, εκλογή νέου προέδρου -Τι θα γίνει με ανεμβολίαστους

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων πραγματοποιούνται σήμερα το απόγευμα για τον Μίκη Θεοδωράκη (στις 5.30) και την εκλογή νέου προέδρου (στις 6). Αναφορικά με το θέμα της συμμετοχής των ανεμβολίαστων δημοτικών συμβούλων για το οποίο υπήρξαν διαμαρτυρίες από «Ανοιχτή Πόλη» και  «Αθήνα Είσαι Εσύ», σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εκτός από τη δια ζώσης συνεδρίαση στην οποία θα παρίστανται μόνο οι εμβολιασμένοι, θα δοθεί η δυνατότητα και υβριδικής στην οποία θα συμμετέχουν μέσω Διαδικτύου οι ανεμβολίαστοι. Αναφορικά με τις ψηφοφορίες, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να ψηφίζουν με φυσική παρουσία ανά επτά και έχοντας παράλληλα αρνητικό rapid test. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφορικά με την απόφαση για μη παρουσία ανεμβολίαστων, η δημοτική Αρχή Μπακογιάννη επικαλείται το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο του ΥΠΕΣ.

Οι δύο συνεδριάσεις

Στην πρώτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να τοποθετηθεί επί ψηφίσματος που προτείνει ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, για τοποθέτηση προτομής του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας και το όνομα του να δοθεί σε οδό: «Ο μεγάλος δημιουργός τροφοδότησε τον Ελληνισμό και όλον τον κόσμο με την ανυπέρβλητη πνευματική του παραγωγή. Το έργο του, το αυθεντικό ταλέντο του, αλλά και η ίδια του η ζωή αποτελούν για κάθε άνθρωπο ανεκτίμητα εφόδια. Στιγμάτισαν την ελληνική ιστορία και τού απέδωσαν δικαίως μία θέση στην αιωνιότητα. Αγωνιστής και ιδεολόγος, πνευματικός και λαϊκός, έφυγε αφήνοντας πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη. Ένα πολύτιμο δώρο ψυχής για τις επόμενες γενεές. Η μουσική του αλλά και οι ιδέες του, βαθιά ελληνικές, φώτισαν ολόκληρη την οικουμένη», αναφέρεται στο ψήφισμα που θα προταθεί.

Ο νέος πρόεδρος

Αναφορικά με την εκλογή προέδρου το ΔΣ συνεδριάζει στις 6 μμ για την αποδοχή της παραίτησης του νυν προέδρου Χρήστου Τεντόμα (σ.σ. αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Πρασίνου) και την εκλογή νέου (του πρώην αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου, Λ. Σκιαδά).

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!