δσ-αθηναίων-ρεκόρ-αποχής-για-εκλογή-νέ-382051
ΔΗΜΟΙ | 05.09.2021 | 19:05

ΔΣ Αθηναίων: Ρεκόρ αποχής για εκλογή νέου προέδρου, Μίκη Θεοδωράκη -Κόντρα για ανεμβολίαστους

Με την αποχή της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξελέγη νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων στη θέση του Χρήστου Τεντόμα, ο πρώην αντιδημάρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου, Λευτέρης Σκιαδάς.

Όπως διευκρινίστηκε από τους επικεφαλής των παρατάξεων «Ανοιχτή Πόλη» Νάσο Ηλιόπουλο, «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλο Γερουλάνο, η αποχή δεν είχε σχέση με το πρόσωπο του κ. Σκιαδά αλλά με το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, όχι μόνο αρνήθηκε την παρουσία ανεμβολίαστων δημοτικών συμβούλων αλλά, κυρίως, δεν συναίνεσε σε ψήφισμα της «Ανοιχτής Πόλης» να αλλάξει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο από το υπουργείο Εσωτερικών, επιτρέποντας την παρουσία και ανεμβολίαστων δημοτικών συμβούλων με αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ.

Με το ψήφισμα της «Ανοιχτής Πόλης» συμφώνησε και η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία επίσης απείχε από την ψηφοφορία για εκλογή νέου προέδρου ΔΣ, με τον Ν. Σοφιανό, να διευκρινίζει ότι «πρόκειται για θέμα αρχής», αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Καραμπελιάς, ο οποίος επίσης δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Απούσες από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου ήταν και οι παρατάξεις:

-Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, με τον επικεφαλής της Π. Κωνσταντίνου να δηλώνει ότι «οι συνεδριάσεις χρειάζεται να είναι ανοικτές, πρώτα απ΄όλα για τους κατοίκους της πόλης ώστε να θέτουν τα ζητήματα τους».

– Αντικαταπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, με επικεφαλής την Ντίνα Ρέππα.

Αποχή και για Μίκη Θεοδωράκη

Λόγω, ακριβώς, της απόφασης της δημοτικής Αρχής του Κ. Μπακογιάννη για τους ανεμβολίαστους, οι παραπάνω παρατάξεις, πλην, της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απείχαν από την ψηφοφορία επί πρότασης του δημάρχου Αθηναίων για την τοποθέτηση προτομής του Μίκη Θεοδωράκη σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας μετά από καλλιτεχνικό διαγωνισμό, και να δοθεί το όνομα του όνομα του σε οδό της Αθήνας.