ΔΣ Αθηναίων: Επίθεση αντιπολιτεύσης σε Μπακογιάννη για ιδιωτικοποίηση Εθνικού Κήπου, Φιλοπάππου

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά την ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου του Φιλοπάππου, μέσω της γνωστής τροπολογίας Θεοδωρικάκου στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών:  «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», εξαπέλυσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι εκπρόσωποί τους (Νάσος Ηλιόπουλος –«Ανοιχτή Πόλη», Παύλος Γερουλάνος -Αθήνα είσαι εσύ», Νίκος Σοφιανός -«Λαϊκή Συσπείρωση», Πέτρος Κωνσταντίνου, «Ανταρσύα» και Ντίνα Ρέππα -«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή», έθεσαν θέμα μη ενημέρωσης του ΔΣ από τον κ. Μπακογιάννη για την συγκεκριμένη τροπολογία με την οποίο ιδρύεται Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕ) με την επωνυμία «Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.», η οποία θα διαχειρίζεται τους δύο χώρους πράσινου στην Αθήνα, τονίζοντας ότι δεν είναι δεκτή η ιδιωτικοποίηση δύο δημόσιων τόπων.

Σε συνδυασμό, δε, με την έτερη τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών για με την οποία διευκολύνεται η ιδιωτικοποίηση καθαριότητας, πράσινου και ηλεκτροφωτισμού, καθώς η σχετική αρμοδιότητα μεταφέρεται από το δημοτικό συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή, τέθηκε γενικότερο θέμα αποψίλωσης των αρμοδιοτήτων τόσο των δημοτικών συμβουλίων όσο και των δήμων, γενικότερα, καθώς, όπως ειπώθηκε μεταφέρονται αρμοδιότητες τους σε ιδιωτικές εταιρείες. «Το Πεδίον του Άρεως ανήκει ακόμη στην Περιφέρεια. Τώρα ο Εθνικός Κήπος και ο Λόφος του Φιλοπάππου πάει σε ιδιώτες. Στο τέλος θα μείνουμε με τους τάφους και τα περίπτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

Οι απαντήσεις Μπακογιάννη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, παίρνοντας το λόγο, απάντησε ότι η εταιρεία οποία θα διαχειρίζεται τους δύο χώρους πράσινου στην Αθήνα, απλώς, θα τους διαχειρίζεται και δεν θα τους έχει στην κυριότητά της.

«Δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση, αλλά για διαχείριση, από μια εταιρεία της οποίας το 11μελές δ.σ. διορίζεται από το Δήμο Αθηναίων και σέβεται την αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε.

Ως προς την ενημέρωση του σώματος και τις καταγγελίες που ακούστηκαν, είπε ότι «η απόφαση αυτή βρισκόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής Αρχής και ήταν γνωστή σε όλους», ενώ έκανε και το εξής πολιτικό σχόλιο: «Όταν μια Α.Ε. την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλή, όταν μια Α.Ε. την κάνει η ΝΔ είναι κακή».

Για το πράσινο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, είπε: «Δείξαμε τις προθέσεις μας 4πλασιάζοντας τον προϋπολογισμό, ενώ τρέχουμε τα μεγάλα έργα». 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!