δωρεάν-πρόσβαση-στο-διαδίκτυο-στους-μ-364163
ΔΗΜΟΙ | 12.05.2021 | 10:12

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στους μεγαλύτερους οικισμούς του Δ. Βόλβης

Ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα έχουν ήδη τοποθετηθεί σε Αρέθουσα, Ασπροβάλτα, Βρασνά, Νέα Απολλωνία, Νέα Μάδυτο, Προφήτη και Σταυρό

Στα κεντρικά σημεία και των επτά μεγαλύτερων οικισμών του, ο δήμος Βόλβης διαθέτει πλέον δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Με δικές του ενέργειες, ο δήμος Βόλβης πριν λίγες ημέρες λειτούργησε ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα σε τέσσερις έδρες δημοτικών διαμερισμάτων: Αρέθουσα, Νέα Απολλωνία, Νέα Μάδυτο και Προφήτη.

Είχε προηγηθεί η ανάπτυξη ανάλογων υπηρεσιών σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος WIFI4EU.

Με τον τρόπο αυτό και οι επτά μεγαλύτεροι οικισμοί του δήμου Βόλβης, προσφέρουν μέσω wifi, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, γύρω από τις κεντρικές πλατείες τους και τα κτίρια των δημοτικών υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας: «Ολοκληρώσαμε την παροχή μιας δωρεάν υπηρεσίας προς όλους τους κατοίκους και μάλιστα με δικά μας κονδύλια. Η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο αποκτά ιδιαίτερη σημασία για έναν δήμο που διαθέτει διαδικτυακές υπηρεσίες στους πολίτες, όπως είναι ο δήμος μας. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντική υπηρεσία και για ακόμα έναν λόγο. Δίνουμε τη δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να περιηγηθούν και ψηφιακά στα αξιοθέατα του δήμου Βόλβης, ειδικά τώρα όπου υποδεχόμαστε εκ νέου τον τουρισμό. Η εφαρμογή και αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, εξακολουθεί να αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα και προτεραιότητά μας».

.