Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις από το Χαμόγελο του Παιδιού με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου

Δωρεάν εξετάσεις στοματικής υγιεινής θα παρέχει η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα του Εθελοντικού Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας με την ενεργή υποστήριξη του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του εορτασμού του Μήνα Στοματικής Υγιεινής που είναι ο μήνας Νοέμβριος.

Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014,

Πρόκειται για ενεργή δράση με την επωνυμία «Ιπποκράτης» που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης των παιδιών και των γονέων τους. Η δράση «Ιπποκράτης» απευθύνεται στα παιδιά όλης της χώρας και πραγματοποιείται με την ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για την εφαρμογή της δράσης αυτής ο Εθελοντικός Οργανισμός «Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει τρεις κινητές μονάδες, κινητό πολυϊατρείο, κινητή οδοντιατρική μονάδα και κινητή οφθαλμολογική μονάδα. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι για το έτος 2013 εξετάστηκαν 18.000 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!