Δωρεάν μαθήματα αυτοπροστασίας για τις γυναίκες διοργανώνει ο Δ. Πατρέων - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Δωρεάν μαθήματα αυτοπροστασίας για τις γυναίκες διοργανώνει ο Δ. Πατρέων

Τις 11 έφτασαν φέτος οι δολοφονίες γυναικών στην Ελλάδα, με τελευταίο θύμα την 32χρονη εκπαιδευτικό στη Ρόδο.

Κι ενώ από πλευράς πολιτείας δεν έχει ληφθεί ακόμα η πρωτοβουλία για κάποιο μέτρο αντιμετώπισης του φαινομένου, ο Δήμος Πατρέων ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενός προγράμματος με δωρεάν μαθήματα αυτοπροστασίας για γυναίκες και συμβουλευτική επικοινωνία σε ζητήματα έμφυλης βίας.

Όπως γνωστοποιείται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκειά του προγράμματος οι συμμετέχουσες θα εξασκούνται σε τεχνικές πολεμικών τεχνών, μυϊκής ενδυνάμωσης και επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ειδικούς σχετικά με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας στο στενό ή γειτονικό περιβάλλον, του τρόπου αντίδρασης απέναντι στα φαινόμενα της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και για τη γυναικεία αυτοεκτίμηση. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι πρωτίστως η διαμόρφωση ενός δικτύου γυναικών που θα επικοινωνούν, θα μοιράζονται, θα ενεργοποιούνται, θα διεκδικούν και θα αντιστέκονται.

«Πρόκειται για το φαινόμενο που ακούει στο όνομα “πατριαρχία” και δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προέκταση του σημερινού κοινωνικοοικονομικού συστήματος που σήμερα καταδικάζει τις γυναίκες», δήλωσε ο βοηθός Δημάρχου για τον Συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, Γιώργος Μαγιάκης.

«Σκοπός μας είναι κατάρριψη των στερεοτύπων, της μοιρολατρίας και της εκμετάλλευσης μέσω της σωματικής αλλά, κυρίως, πνευματικής και συναισθηματικής ενδυνάμωσης», πρόσθεσε ο συνεργάτης του γνωστού για τις ρηξικέλευθες δράσεις του, δημάρχου Κωνσταντίνου Πελετίδη.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!