Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ στο Δ. Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε τα εξής για τη συνεργασία του Δήμου με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και τη σημασία της πρόληψης για τις σοβαρές γυναικολογικές παθήσεις:

«Στη δύσκολη εποχή της κρίσης, οι περικοπές στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, δυστυχώς φτάνουν ως τη φροντίδα της υγείας μας και την πρόληψη σοβαρών παθήσεων.
Μέχρι αυτό να αλλάξει, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε λύσεις που δεν επιβαρύνουν οικονομικά. Η Κοινωνική μας Υπηρεσία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ηλία Βακαλάκη, κάνουν το καλύτερο δυνατό.

fwto mastografia

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας, ξεκινούν δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ) για τις γυναίκες του Δήμου μας.

Στόχος μας είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 39 ετών με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, με επιπλέον μαστογραφία.
Τους ελέγχους πραγματοποιούν έμπειροι γιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Στις μαστογραφίες γίνεται διάγνωση χωριστά από δύο ακτινολόγους και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή γιατρών για περαιτέρω έλεγχο.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην ειδική σταθερή μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, στην οδό Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους (Τ.Κ.106 80), στο Κέντρο της Αθήνας.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 έως 15:30) στα τηλέφωνα: 210 3620831-32 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Καλώ όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, να μη διστάσουν να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για έναν ολοκληρωμένο ιατρικό έλεγχο που είναι δωρεάν!»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ, ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΕΣΤ ΠΑΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!