Δυτική Αχαΐα: Κινητοποιούνται οι πολίτες για τα Πυρηνελαιουργεία

Στους δρόμους αναμένεται να κατέβουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας για να διαμαρτυρηθούν για την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από τη λειτουργία των Πυρηνελαιουργείων.

Σύμφωνα με το «patrastimes», ο πρόεδρος του συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού καλεί όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στη διαμαρτυρία την Παρασκευή στις 19:30, έξω από το δημαρχείο Λουσικών. Αυτό διότι οι υποσχέσεις της Περιφέρειας δεν έγιναν ποτέ πράξη με τον κ. Μπαρμπούνη να διερωτάται «για να δούμε αυτούς που με πιάνουν στο δρόμο που παραπονιούνται θα σηκωθούν από το… τζάκι;».

Στο μεταξύ, σε πρόσφατη επιστολή της προς τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας αναφέρει για το θέμα τα εξής:

«Κύριε Περιφερειάρχη,

Για μια ακόμη χρονιά η λειτουργία  των πυρηνελαιουργείων  επιβαρύνει  το περιβάλλον και την υγεία μας. Επειδή οι γενικολογίες και τα ευχολόγια απλά συγκαλύπτο&upsil on;ν το γεγονός, σας καλούμε να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Εξηγήστε μας ποιοι είναι οι «νομοθετικοί περιορισμοί» στους οποίους αναφέρθηκε πρόσφατα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχη ς. Επειδή στη δημοκρατία δεν (πρέπει να) υπάρχουν αδιέξοδα, ενημερώστε μας ποιες νομικές πρωτοβουλίες έχετε πάρει για την κάλυψη των όποιων νομοθετικών κενών επικαλείστε.
  2. Ενημερώστε μας πο&i ota;α πρόστιμα έχετε επιβάλει τα τελευταία χρόνια στις εταιρείες επεξεργασίας του ελαιοπυρήνα, και πόσα από αυτά έχουν εισπραχθεί
  3. Πότε έγινε για τελευταία φορά ο έλεγχος των φίλτρων απόσμωσ ης στις εγκαταστάσεις και ποια είναι τα επίσημα πορίσματα αυτών των ελέγχων
  4. Πληροφορήστε μας αν έχουν δημιουργηθεί στεγασμένοι χώροι φύλαξης του ελαιοπυρήνα, τόσο στα πυρηνελαιουργ&eps ilon;ία, όσο και στα κατά τόπους ελαιοτριβεία ώστε να αποφεύγεται η διαβροχή του πυρήνα και η συνακόλουθη δυσοσμία. Ποια μέτρα έχετε πάρει στην κατεύθυνση αυτή.

Κύριε Περιφερειάρχη,

όπως αντιλαμβάνεστε, η διαιώνιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης συνιστά μέγα σκάνδαλο και πρόκληση για μια ευνομούμενη πολιτεία με αποκλειστικά υπεύθυνες τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταστε κ&a lpha;ι κατ επέκταση και σας προσωπικά. Σε αναμονή της δικής σας απάντησης, δηλώνουμε ότι απαιτούνται άμεσες πρωτοβουλίες διότι η υπομονή των πολιτών εξαντλείται …».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, ΑΠ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ, ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ, ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]