Categories: Δήμοι

Διπλωματία δημάρχων: Από το Αβραμόπουλος -Ερντογάν στο Μπακογιάννης –Ιμάμογλου

Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στο δήμο της Αθήνας και τον δήμο της Κωνσταντινούπολης δεν είναι σημερινή υπόθεση.

Οι δήμαρχοι Αθηναίων και ειδικότερα όσοι είχαν βλέψεις που ξεπερνούσαν τα όρια της αυτοδιοίκησης φρόντισαν στο πλαίσιο της «διπλωματίας των δημάρχων» να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες σχέσεις με τον ομόλογό τους, της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη, Ιμάμογλου παρουσία Μπακογιάννη

Μπακογιάννης – Ιμάμογλου: Η φιλία Ελλάδας-Τουρκίας είναι ο μόνος δρόμος για το κοινό μας μέλλον

Άλλωστε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, όπως έδειξε ο Ερντογάν και όπως δείχνει τώρα ο Ιμάμογλου, είναι πολύ πιθανόν να ηγηθεί της Τουρκίας.

Οι καλές σχέσεις ξεκίνησαν την περίοδο που στην Αθήνα δήμαρχος ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η σχέση τους σφυρηλατήθηκε την εποχή που ο Ερντογάν βρισκόταν στη φυλακή, στην οποία κάποια φορά ο Αβραμόπουλος τον επισκέφθηκε για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του.

«Η Τουρκία περνάει το κατώφλι μιας άλλης εποχής με αυτές τις εκλογές, με την ανατροπή του πολιτικού της σκηνικού και την απόλυτη κυριαρχία του μετριοπαθούς ισλαμοδημοκράτη Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε  Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ο Ερντογάν έγινε πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Πού να ήξερε τι θα ακολουθούσε.

Από σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψή στην Ελλάδα, καλεσμένος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη που είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, υπογράφοντας -σε πολύ θερμό κλίμα- μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας με τον κ. Ιμάμογλου στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Αμφότεροι, είναι φανατικοί υπέρμαχοι της «διπλωματίας των πόλεων», οικοδομώντας «γέφυρες» επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δημοτών τους.

«Πιστεύω πως μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την ιστορική ευθύνη, προκειμένου να χτίσουμε την ωραία γέφυρα ειρήνης Αθήνας-Κωνσταντινούπολης» δήλωσε τότε ο κ. Ιμάμογλου, παίζοντας με τα νεύρα του Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιμάμογλου είναι ο ισχυρότερος πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, αυτή τη στιγμή, στην Τουρκία.

Comments are closed.


Recent Posts

Τράπεζα Πειραιώς: “Μισθός 190 ευρώ ή… απόλυση” -Σε ποιους θέτει δίλλημα

Με εργαζόμενες που καθαρίζουν υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς σε διάφορες περιοχές της χώρας, συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του…

1 λεπτό ago

Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν υπάλληλοι

Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν υπάλληλοι   Σε οριστική παύση των καθηκόντων της έθεσε το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας…

13 λεπτά ago

Πάσχα στα χωριά: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα «επιτραπεί»

Την πεποίθηση ότι φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε Πάσχα στα χωριά, εξέφρασαν η Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας…

19 λεπτά ago

Καιρός-χιόνια: Έκπληκτος Αρναούτογλου με αυτό που βλέπει να έρχεται -«Πιθανή ανατροπή»

Δύο σενάρια διακρίνει ο προγνώστης, Σάκης Αρναούτογλου για το σκηνικό του καιρού από την ερχόμενη Δευτέρα καθώς ήδη από αύριο…

22 λεπτά ago

Εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών

Η Ελληνική Αστυνομία, μέσω του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, συμμετείχε σε ευρείας κλίμακας κοινή επιχειρησιακή δράση, στο…

34 λεπτά ago

Νέα παραλλαγή «Όμικρον 2»: Τι απαντούν στο Υπ.Υγείας για την ύπαρξη & τη μεταδοτικότητά της

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τέθηκε ερώτημα προς τον…

42 λεπτά ago