Διπλωματία δημάρχων: Από το Αβραμόπουλος -Ερντογάν
Πέμπτη
2
Δεκέμβριος
Back

Διπλωματία δημάρχων: Από το Αβραμόπουλος -Ερντογάν στο Μπακογιάννης –Ιμάμογλου

Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στο δήμο της Αθήνας και τον δήμο της Κωνσταντινούπολης δεν είναι σημερινή υπόθεση.

Οι δήμαρχοι Αθηναίων και ειδικότερα όσοι είχαν βλέψεις που ξεπερνούσαν τα όρια της αυτοδιοίκησης φρόντισαν στο πλαίσιο της «διπλωματίας των δημάρχων» να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες σχέσεις με τον ομόλογό τους, της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη, Ιμάμογλου παρουσία Μπακογιάννη

Μπακογιάννης – Ιμάμογλου: Η φιλία Ελλάδας-Τουρκίας είναι ο μόνος δρόμος για το κοινό μας μέλλον

Άλλωστε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, όπως έδειξε ο Ερντογάν και όπως δείχνει τώρα ο Ιμάμογλου, είναι πολύ πιθανόν να ηγηθεί της Τουρκίας.

Οι καλές σχέσεις ξεκίνησαν την περίοδο που στην Αθήνα δήμαρχος ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η σχέση τους σφυρηλατήθηκε την εποχή που ο Ερντογάν βρισκόταν στη φυλακή, στην οποία κάποια φορά ο Αβραμόπουλος τον επισκέφθηκε για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του.

«Η Τουρκία περνάει το κατώφλι μιας άλλης εποχής με αυτές τις εκλογές, με την ανατροπή του πολιτικού της σκηνικού και την απόλυτη κυριαρχία του μετριοπαθούς ισλαμοδημοκράτη Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε  Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ο Ερντογάν έγινε πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Πού να ήξερε τι θα ακολουθούσε.

Από σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψή στην Ελλάδα, καλεσμένος του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Αποδέχθηκε την πρόσκληση του Κώστα Μπακογιάννη που είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, υπογράφοντας -σε πολύ θερμό κλίμα- μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας με τον κ. Ιμάμογλου στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Αμφότεροι, είναι φανατικοί υπέρμαχοι της «διπλωματίας των πόλεων», οικοδομώντας «γέφυρες» επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δημοτών τους.

«Πιστεύω πως μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας την ιστορική ευθύνη, προκειμένου να χτίσουμε την ωραία γέφυρα ειρήνης Αθήνας-Κωνσταντινούπολης» δήλωσε τότε ο κ. Ιμάμογλου, παίζοντας με τα νεύρα του Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιμάμογλου είναι ο ισχυρότερος πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, αυτή τη στιγμή, στην Τουρκία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!