Δυο νέες πλατείες στον Βόλο

Η κατασκευή ενός σημαντικού έργου που θα συμβάλλει στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση δυο ιδιαίτερα πυκνοδομημένων συνοικιών του Βόλου, ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το έργο «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Βόλου Ο.Τ.3058 περιοχή Αγ. Παρασκευής & Ο.Τ.1424-1444 περιοχή Καραγάτς», η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου Π.Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Κ/Ξ Χατζόπουλος Σ. – Αναγνωστάκης Ι. Ο.Ε. – Κουτή Ε. – Κρουστάλλης Κ. Ο.Ε.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 570.400,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από τους πόρους του Επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013 του ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με δήλωση του κ.Σκοτινιώτη, «η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την Αυτοδιοίκηση αποτελεί σταθερή επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής, με απτά αποτελέσματα και με έμφαση σε έργα αστικής ανάπλασης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης».

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης μελέτης, η οποία συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, θα δώσουν «ανάσες» πρασίνου στις δυο συνοικίες της πόλης, αυτές της Αγίας Παρασκευής και του Καραγάτς, και θα δημιουργήσουν καλαίσθητους χώρους συνάθροισης των περιοίκων ως σημεία αναφοράς. Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός 12μήνου από την έναρξη των εργασιών.

Στην Αγία Παρασκευή θα διαμορφωθεί ένα σύγχρονο συνοικιακό πάρκο ανατολικά της οδού Μπέλες, μεταξύ των οδών Πεντέλης και Χίου, συνολικής έκτασης 1.824,77τ.μ. Η σχεδιαστική λύση συνδυάστηκε με τον περιβάλλοντα κτισμένο χώρο, οι δε επεμβάσεις είναι ήπιας μορφής με κύριο χαρακτηριστικό την ανάπτυξη του πρασίνου. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν δύο κάθετοι και δύο οριζόντιοι διάδρομοι πρόσβασης, ενώ στο κέντρο της πλατείας δημιουργείται ένα μεγάλο καθιστικό. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή των περιμετρικών πεζοδρομίων με δημιουργία ραμπών για πρόσβαση ΑΜΕΑ. Συνολικά ο άπλετος φωτισμός και η ανάπτυξη του πρασίνου θα δημιουργήσουν ένα χώρο φιλικό και επισκέψιμο την ημέρα και τη νύχτα.

Στην περιοχή του Καραγάτς, δημιουργείται μια νέα πλατεία ακριβώς απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, στη διασταύρωση των οδών Νέζερ και Μαβίλη, συνολικής έκτασης 1.780 τ.μ.. Πρόκειται για ήπια παρέμβαση με τη διαμόρφωση περιμετρικού διαδρόμου καθώς και ενός κεντρικού δρόμου καθιστικών. Η πρόταση ακολουθεί την υφιστάμενη εδαφική κλήση, ενώ υπάρχει μέριμνα στο τμήμα που εφάπτεται των παρακείμενων ιδιοκτησιών να χρησιμοποιηθεί κυβόλιθος. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση καθιστικών και φωτιστικών σωμάτων και η κατασκευή βρύσης.

 

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση