Δημοτικός σύμβουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για πλαστογράφηση πτυχίου

Σε φυλάκιση 3 χρόνων με αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Κακουργημάτων Κομοτηνής ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με την παράταξη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός.

Η υπόθεση αφορά την πλαστογράφηση πτυχίου από την Σερβία, το οποίο παρουσίασε στην υπηρεσία όπου εργαζόταν, τον ΟΣΕ και άρχισε η διερεύνηση της απ’ την Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία που έγινε. Χθες δικάστηκε για την συγκεκριμκένη κατηγορία πρωτόδικα, αφού υπάρχουν και άλλα δικαστήρια με άλλες κατηγορίες για την ίδια υπόθεση. Μάλιστα πριν λίγο καιρό αναβλήθηκε στην Αλεξανδρούπολη μια εξ αυτών, προκειμένου να προηγηθεί η χθεσινή εκδίκαση. Κάτι που ζήτησε ο ίδιος, μια και αφορούν το θέμα του πλαστού πτυχίου του.

Μάρτυρας υπεράσπισης του κ.Βαμβακερού ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, αλλά δεν κατάφερε με όσα είπε να αθωώσει τον στενό συνεργάτη του και εκ νέου υποψήφιο στην δημοτική του παράταξη “Πόλη και Πολίτες” στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου. Η παρουσία του κ.Λαμπάκη στο Τριμελές Κακουργημάτων Κομοτηνής, ο οποίος συνέχεια με δηλώσεις του εμφανίζεται ως διαπρύσιος κήρυκας της διαφάνειας, της εντιμότητας και της τήρησης των νόμων και μιλάει για συνεργάτες και υποψήφιους άριστους, έντιμους και ηθικούς, ως μάρτυρας υπεράσπισης σε έναν δημοτικό του σύμβουλο που κατηγορούνταν και καταδικάστηκε για πλαστογράφηση μετά χρήσεως του πτυχίου του, όπως είναι φυσικό προκάλεσε αρνητική εντύπωση σε όσους παρακολούθησαν την δίκη.

 

Όπως εγείρονται και ερωτηματικά αν τελικά επιμείνει να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Αντώνης Βαμβακερός. Γιατί δεν μπορεί κάποιος που καταδικάστηκε για πλαστογράφηση του πτυχίου του και αυτό το χρησιμοποίησε, να ζητάει την ψήφο των συμπολιτών του και να τον… επιβραβεύουν κιόλας. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως πριν λίγο καιρό ξέσπασε τεράστιος
“θόρυβος” για την καθαρίστρια στον Βόλο, η οποία οδηγήθηκε στην φυλακή γιατί πλαστογράφησε το πτυχίο της για να πιάσει δουλειά στο δημόσιο. Ο

Αν ο ίδιος είχε το παραμικρό ίχνος ευθιξίας, θα έπρεπε κανονικά να μην θέσει υποψηφιότητα. Για να προστατεύσει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και την δημοτική παράταξη που ανήκει και τον ίδιο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, που έχει στην ομάδα του κάποιον θεσμικό παράγοντα που καταδικάστηκε για πλαστογράφηση του πτυχίου του και αυτό το χρησιμοποίησε.

πηγή: evros-news.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!