Δημοτικός Σύμβουλος πρότεινε ο Στρατός να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Ρεθύμνου, της Παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή», Κωστή Πολοπετράκη, να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Στρατός, «για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται»!

Ο κ. Κωστής Πολοπετράκης, σύμφωνα με το cretalive.gr, μιλώντας σε εκδήλωση του νεοσύστατου Κινήματος «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ρέθυμνο, ανέφερε:

«Πρέπει ν’ απομονώσουμε το πολιτικό σύστημα. Όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύσει. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός.

Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα.

Πως θα γίνει αυτό; Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό είναι έργο του πανελλήνιου απελευθερωτικού κινήματος Κρητών».

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Δημοτικός Σύμβουλος θεωρώντας μάλιστα ότι η πρόταση του θα επικροτηθεί και θα χειροκροτηθεί από τον Ελληνικό λαό, πρόσθεσε:

«Φανταστείτε, βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει αν ακουστεί και ακούγεται επανειλημμένως, ότι το Κίνημα Κρητών εζήτησε τον στρατό εζήτησε τον στρατό να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα».

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά, τα όσα ανέφερε ο κ. Πολοπετράκης, ο επικεφαλής της Παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή», Μιχάλης Ανδρουλάκης, καταδίκασε τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου τονίζοντας ότι, δεν εκφράζει τον ίδιο και την Παράταξη και ότι τον θέτει εκτός Παράταξης.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Ανδρουλάκης δήλωσε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα»:

«Εμένα προσωπικά αλλά και την παράταξη μου, με την οποία συζήτησα το θέμα, τα όσα είπε ο κ. Πολοπετράκης δεν μας εκφράζουν. Όταν εδώ παλεύουμε, αγωνιζόμαστε για ζητήματα δημοκρατίας, ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης με την απλή αναλογική για να μπορούν οι κοινωνίες να εκφραστούν όσο γίνεται περισσότερο, όταν αυτό που πιστεύουμε και το δείχνουμε, είναι η εμπιστοσύνη μας στη δημοκρατία και τη διεύρυνση της, δεν μπορεί να ‘ρχεται ο Κώστας Πολοπετράκης και να λέει ότι την πολιτική λύση στην Ελλάδα θα τη φέρει ο στρατός.

Άκουσα πρώτα τη δήλωση του, γιατί δεν είχα υπόψη μου και αμέσως μίλησα με τους συμβούλους της παράταξης μας και πήραμε απόφαση ότι εφόσον πιστεύει αυτή τη θέση βγαίνει εκτός της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ, ΑΝΑΛΑΒΕΙ, ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑΣ