Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών: Απειλεί με διαγραφές παιδιών από παιδικούς σταθμούς για οφειλές - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
1
Δεκέμβριος
Back

Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών: Απειλεί με διαγραφές παιδιών από παιδικούς σταθμούς για οφειλές

Η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ) ξεκίνησε την αποστολή επιστολών σε γονείς, με τις οποίες τους απειλεί ανοικτά ότι θα διαγράψει τα παιδιά τους από τον παιδικό σταθμό αν οφείλουν τροφεία έστω και λίγων δεκάδων ευρώ.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δ. Αθηναίων, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία ενέργεια προκλητική καθώς έρχεται σε μία περίοδο που τα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και η κατάστασή τους θα επιδεινωθεί με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ταυτόχρονα είναι και απάνθρωπη καθώς στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα στην Προσχολική Αγωγή».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το ΔΒΑ, φορέας που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, αναθεώρησε -επί το αντιδραστικότερο- τον κανονισμό λειτουργίας του, ειδικά στο ζήτημα της καταβολής των τροφείων, που είναι ούτως ή άλλως δυσβάστακτα.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έλαβε γονέας, ο οποίος απειλείται με διαγραφή του παιδιού του από τον παιδικό σταθμό, αν δεν καταβάλει 50 ευρώ που αντιστοιχούν στα τροφεία του Ιούνη, δηλαδή του μήνα που ακόμη δεν έχει τελειώσει.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!