Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος: Γονείς πιάστηκαν στα χέρια για τα προσφυγόπουλα (βίντεο)

Γονείς και κάτοικοι, που αντιδρούν στη φοίτηση προσφυγόπουλων από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Σχιστού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Ν. Ικονίου, έχοντας κατακλύσει την αίθουσα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, πιάΔημοτικό Συμβούλιο Περάματος: Γονείς πιάστηκαν στα χέρια για τα προσφυγόπουλα (βίντεο)στηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή στη συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διεξάγεται παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας κατά την οποία η δημοτική αρχή πραγματοποιεί ενημέρωση για την απόφαση να φοιτήσουν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής 25 προσφυγόπουλων.

Η δημοτική αρχή Περάματος αποφάσισε να εντάξει στην δεύτερη Τακτική Συνεδρίαση το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων όπου θα φοιτήσουν τις απογευματινές ώρες στο συγκεκριμένο σχολείο έπειτα από την λήξη του ωραρίου των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολειο.

Η ένταση δημιουργήθηκε επειδή από τη μία γονείς μαθητών αντιδρούν στην απόφαση δημάρχου επειδή πάρθηκε όπως αναφέρουν χωρίς να έχουν ενημερωθεί για την φοίτηση των προσφυγόπουλων αλλά και γιατί ανησυχούν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Τόσο οι γονείς όσο και η αντιπολίτευση του δήμου μιλάνε για ήδη τετελεσμένη απόφαση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Γιάννης Λαγουδάκης επέρριψε τις ευθύνες για τα επεισόδια της Τρίτης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής ζητώντας συμπαράσταση στους πρόσφυγες που διαβιούν στον καταυλισμό του Σχιστού αλλά και στα μικρά παιδιά που επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Δήμος Περάματος: Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί

«Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής με πρωταγωνιστή τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό σε Δημοτικό Σχολείο Ικονίου, στη διάρκεια ενημερωτικής σύσκεψης, με θέμα την υποδοχή 25 προσφυγόπουλων τον Φεβρουάριο», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο δήμος Περάματος.
«Η Χρυσή Αυγή με ψευδής φήμες που διέσπειρε στους γονείς περί μεταδοτικών ασθενειών αυτών των παιδιών, δημιούργησε ανησυχία σε μερίδα γονέων των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά των προσφύγων έχουν πολλαπλά εμβολιαστεί, τόσο στην Πρώτη Υποδοχή, όσο και στο Κέντρο Φιλοξενίας, έχοντας ιατρική παρακολούθηση σε μόνιμη βάση», αναφέρει ο δήμος και προσθέτει ότι «οι προπηλακισμοί, οι εκφοβισμοί και τραμπουκισμοί, έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο ρατσισμού, ξενοφοβίας, και δεν θα γίνουν ανεκτά στην πόλη μας.
Ο δήμος συνυπογράφει παράλληλα το κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, που σε σχετική ανακοίνωσή του καλεί τους Συλλόγους Γονέων και τους Εκπαιδευτικών, να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα, που θα έρθουν στο Δημοτικό Σχολείο.
Όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων θα υλοποιηθεί και ο δήμος θα συμβάλει σε αυτό.

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού
Το δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζεται η επίθεση της Χρυσής Αυγής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος.
Στο ψήφισμα γίνεται αναφορά στην «υπόδικη «Χρυσή Αυγή»» που «είναι μια εγκληματική, φασιστική οργάνωση, πρέπει να απομονωθεί, να τιμωρηθεί, το συντομότερο δυνατό για τα εγκλήματά της, για να σταματήσει οριστικά να δηλητηριάζει συστηματικά, την κοινωνία και ειδικά τη νεολαία μας με τις φασιστικές ναζιστικές ιδέες και πρακτικές».
Στο ψήφισμα καλούνται εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι δημότες «να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές ξενοφοβικές κραυγές».
Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΠΕΡΑΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!