Δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής: Στο πλευρό των συμβασιούχων (ψήφισμα)

Στο πλευρό των συμβασιούχων καθαριότητας τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, υιοθετώντας το προτεινόμενο από τον Ενιαίο Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ψήφισμα, για την καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους καθαριότητας. Το πρόβλημα έχει ανακύψει αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία περί συμβασιούχων και τη μη υπογραφή των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής από τους κατά τόπους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, κατέθεσε και συζητήθηκε πριν την ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κομοτηνής, το θέμα των συμβασιούχων, με τον επικεφαλής Νίκο Φακιρίδη να ζητάει την σταθερή πληρωμή των εργαζομένων και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την εξάντληση της σύμβασής τους και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου στα τέλη του 2017 και άμεσες προσλήψεις στο Δήμο Κομοτηνής, μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα, σύμφωνα με τις ανάγκες του, με κρατική χρηματοδότηση.

Απλήρωτοι για τρεις μήνες είναι οι συμβασιούχοι του Δήμου Κομοτηνής, όπως έγινε γνωστό από την πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης Φωτεινή Αντωνιάδου. Παρέμβαση στη συνεδρίαση έκανε και ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων του Δήμου Γιάννης Στουπάς λέγοντας «θέλουμε να έχουμε την δουλειά μας, Πάσχα έρχεται και κανείς δεν έχει λεφτά». Την συμπαράστασή τους εξέφρασε το σύνολο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Το δημοτικό συμβούλιο μετά από συζήτηση, ενέκρινε το ψήφισμα του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων Ν. Ροδόπης, που επίσης κατατέθηκε στη συνεδρίαση. Η  διαφορά ανάμεσα στα δύο ψηφίσματα αφορά κυρίως το αίτημα για την μετατροπή των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζομένων, από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Αίτημα που περιέχεται στο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δεν περιέχεται στο ψήφισμα του Συλλόγου που εγκρίθηκε τελικά.

Το ψήφισμα: «Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα 3-6 μηνών εξαιτίας της άρνησης της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Ροδόπης να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής τους. Οι ίδιοι εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά, κάτω από συνθήκες δύσκολες και επικίνδυνες, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης καλύπτουν μέρος από τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που τα τελευταία χρόνια είναι τεράστιες. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημά τους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους άλλα και την ομαλή και σταθερή πληρωμή τους μέχρι την ολοκλήρωση των συμβάσεών τους στο τέλος του 2017. Καλούμε την κυβέρνηση, το Ελεγκτικό Συνέδριο, και κάθε εμπλεκόμενο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους που δίνουν τον αγώνα για την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους, σταματώντας τα επικοινωνιακά παιχνίδια σε βάρος τους, τον εμπαιγμό και την εκμετάλλευσή τους.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων, όχι μόνο ηθικά αλλά και έμπρακτα, ασκώντας πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την άμεση επίλυσή του. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων απαιτώντας την πρόσληψη προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας, άμεσα και ειδικά για τον Δήμο Κομοτηνής ως μητροπολιτικό Δήμο της Ροδόπης. Κάθε εργαζόμενος είναι πολύτιμος. Καμία απόλυση εργαζομένων. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Προσλήψεις άμεσα μόνιμου προσωπικού». Πηγή: xronos.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!