Δημοτικό Ωδείο και Α’ΚΑΠΗ Νίκαιας αποκτούν τη δική τους ιδιόκτητη στέγη - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
26
Νοέμβριος
Back

Δημοτικό Ωδείο και Α’ΚΑΠΗ Νίκαιας αποκτούν τη δική τους ιδιόκτητη στέγη

Σε ιδιόκτητο κτίριο «μετακομίζει» το Δημοτικό Ωδείο και το  Α’ΚΑΠΗ Νίκαιας έως τις αρχές του 2023.Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι όλες οι υπηρεσίες και τα τμήματα του Δήμου να στεγάζονται σε ιδιόκτητους χώρους έτσι ώστε να μειωθούν τα έξοδα σε σχέση με τις ενοικιάσεις χώρων. Eιδικότερα, στην πλατεία Αγ. Χρυσοστόμου, το κτίριο της οδού Κινικίου που παλαιότερα λειτουργούσε ως ΙΕΚ, θα στεγάσει σε αυτόνομους χώρους το Δημοτικό Ωδείο (1ος όροφος) και το Α’ ΚΑΠΗ Νίκαιας (ισόγειο).

Ο Δήμαρχος Νίκααις-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με σταθερά βήματα και σωστό προγραμματισμό προχωράμε στον εκσυγχρονισμό  των δομών μας. Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε αριθμό εγγραφών και τα τμήματά του ασφυκτιούν στο χώρο που λειτουργούν έως σήμερα. Από την άλλη πλευρά το Α’ ΚΑΠΗ Νίκαιας  βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω από το νέο του «σπίτι». Γι’αυτό το λόγο και αποφασίσαμε να συστεγαστούν στο δικό τους κτίριο. Καταθέσαμε πρόταση ένταξής μας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος επαναχρησιμοποίησης παλαιών κτιρίων η οποία και εγκρίθηκε. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.221.000€  και ευελπιστούμε ότι θα είναι έτοιμο προς παράδοση στις αρχές του 2023».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!