Δημοτική παράταξη εγκαλεί για «καθυστερημένη κάθαρση» το δήμαρχο Επιδαύρου - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
18
Μάι
Back

Δημοτική παράταξη εγκαλεί για «καθυστερημένη κάθαρση» το δήμαρχο Επιδαύρου

Για καθυστερημένη επιχείρηση «κάθαρσης ευθυνών» του δημάρχου Επιδαύρου, κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί δημότες Επιδαύρου”, Τάσος Χρόνης, αναφερόμενος στην υπόθεση με τη «μη ορθή διαχείριση» των οικονομικών δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, η οποία προέκυψε μετά από «πρόχειρο έλεγχο» του δημάρχου Κωνσταντίνου Γκάτζιου και οδήγησε στην απομπή συμβούλου του.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης υποστηρίζει ότι «ο Δήμαρχος, προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Όταν τα περιθώρια ελιγμών τελείωσαν και έπρεπε να δοθούν στην αντιπολίτευση απαντήσεις, ο Δήμαρχος για να αποσείσει τις δικές του ευθύνες γίνεται θιασώτης της κάθαρσης και των δήθεν σκληρών αποφάσεων.

Εμείς, λοιπόν, είχαμε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Φεβρουαρίου 2016 στη συνεδρίαση που αφορούσε τους απολογισμούς των σχολικών επιτροπών των ετών 2011 , 2012 και 2013 ζητώντας αναβολή του θέματος διότι από τις 14-1-2016 είχαμε κάνει, μέσω των μελών μας στις σχολικές επιτροπές, αιτήματα για τα οικονομικά στοιχεία. Παρεμπιπτόντως μέχρι σήμερα δεν τα έχουμε πάρει!

Ο δήμαρχος μας λοιδορούσε και μας κατηγορούσε ότι είμαστε δικομανείς και βλέπουμε οράματα, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα τον Πρόεδρο των σχολικών επιτροπών και εισηγούμενος στη πλειοψηφία να ψηφίσει τους απολογισμούς, το οποίο και έκανε “ελαφρά τη καρδία’’.

Η επιμονή μας όμως, μας έφτασε να κάνουμε συνεχείς προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι οποίες απορρίπτονταν για τυπικούς λόγους, γεγονός που ο Δήμαρχος το θεωρούσε νίκη! Και διατυμπάνιζε παντού και με έντονο ύφος ότι με αυτά που κάνουμε κωλυσιεργούμε το έργο της δημοτικής αρχής, χωρίς να βλέπει την ουσία.

Στις 31/8/2016 αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο που συζητούσαμε και πάλι θέματα απολογισμών των σχολικών επιτροπών, καταγγέλλοντάς τον ότι συνεχίζουν να μη δίνουν στοιχεία πάνω στο θέμα των απολογισμών, όπως υποχρεούται από τον Νόμο.
Όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση του απάντησε ότι πρέπει να δοθούν τα στοιχεία στην Αντιπολίτευση, τότε έσκασε το θέμα και ο Δήμαρχος πήρε την πύρινη ρομφαία της κάθαρσης, ισχυριζόμενος ότι έκανε ο ίδιος (!!!) πρόχειρο έλεγχο! θέλοντας να δείξει ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τις 26/10/2016 και ώρα 14.00 -ώρα που οι περισσότεροι εργάζονται – για να το περάσει ήρεμα και αναίμακτα!

Καλωσορίσατε κύριε Δήμαρχε στην σκληρή πραγματικότητα!

Τα υπόλοιπα σε αναλυτικό δελτίο τύπου μετά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λυγουριό, 25-10-2016
Τάσος Χρόνης
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“Ενεργοί δημότες Επιδαύρου”».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!