Δημοσκόπηση -Θεσσαλονίκη: Τι ποσοστά καταγράφουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι

  • Απο stergios
  • 30 Μαρτίου 2019 - 11:14
  • Comments Off

Ελαφρύ προβάδισμα στο Νίκο Ταχιάο δίνει δημοσκόπηση της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Karfitsa».

Σύμφωνα με την έρευνα, προβάδισμα έχει ο Νίκος Ταχιάος με 15,7% και ακολουθεί με μια βραχεία διαφορά ο Γιώργος Ορφανός με 12,3% , ενώ μάχη για την τρίτη θέση δίνουν πια ο Κώστας Ζέρβας και ο Σπύρος Βούγιας με 9,8% και 9,7% αντίστοιχα. Ακολουθούν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 6,9%, η Κατερίνα  Νοτοπούλου με 6,5% και ο Πέτρος Λεκάκης με 5%.

Στα αποτελέσματα της έρευνας εμφανίζονται και τα προβλήματα που αξιολογούν οι δημότες της Θεσσαλονίκης ως πιο σημαντικά. Μακράν πρώτο πρόβλημα αναδεικνύεται το πρόβλημα της Καθαριότητας με 62,7% και ακολουθούν τα προβλήματα στάθμευσης , το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα του πάρκινγκ με 34,25 και οι Συγκοινωνίες με 21,9%. Στην πρώτη πεντάδα εμφανίζονται η κατάσταση του οδικού δικτύου με 9,7% και η εγκληματικότητα με 8,2%. Πρόκειται για προβλήματα για τα οποία αναμένουν θέσεις προτάσεις από τους υποψηφίους.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Βουλευτικές Εκλογές η ΝΔ με 28,8% παίρνει μια πολύ μεγάλη διαφορά της τάξης του 17,7% αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 11,1%.Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,8%, το ΚΙΝΑΛ με 4,4% , το Κ.Κ.Ε 2,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4% , ενώ όλοι οι άλλοι εξαφανίζονται δημοσκοπικά και το 22,2% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Όταν γίνεται αναγωγή χωρίς λευκά, άκυρα και αποχή, η ΝΔ εμφανίζεται στο 33% έναντι 12, 7% (διαφορά 20,3% ) του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή 5,55%, το ΚΙΝΑΛ 5% , το Κ.Κ.Ε. 3% και την Ένωση Κεντρώων 2,7%.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΓΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΑΧΙΑΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!