Δήμος Ζακύνθου: Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στα ΕΠΑΛ

Ομόφωνο ψήφισμα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζακύνθου, σε συνεδρίασή του, το οποίο εκφράζει την αντίθεση του σώματος στις καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της χώρας και στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές που δοκιμάζονται μέσα στις υπάρχουσες δυσμενείς οικονομικοκοινωνικές συνθήκες.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ομόφωνα και απερίφραστα την αντίθεσή τους στην κατάργηση του τομέα Υγείας και Πρόνοιας των ΕΠΑΛ, την εναντίωσή τους στην άδικη και αντισυνταγματική απόλυση συναδέλφων τους και την άρνησή τους στην επιχειρούμενη διάλυση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στο ψήφισμά του εκφράζει την συμπαράσταση του στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και διεκδικεί ένα δημόσιο σχολείο που θα παρέχει μόρφωση και επαγγελματική εξειδίκευση.

Ζητά την ανάκληση της απόφασης με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί, να μην αποφασιστούν νέες απολύσεις και την απρόσκοπτη λειτουργία των ΕΠΑΛ. Καταδικάζει την κατάργηση των δύο τομέων από τα ΕΠΑΛ, αντιδρά στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση τμήματος της δημόσιας εκπαίδευση και αντιδρά ενάντια στις πράξεις που αφαιρούν το συνταγματικό δικαίωμα στην μόρφωση και την εργασία

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΑΛ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση