δήμος Χαλανδρίου: Πληροφόρηση για εργαζόμενους και ανέργους - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

δήμος Χαλανδρίου: Πληροφόρηση για εργαζόμενους και ανέργους

Το γραφείο πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων στο δήμο Χαλανδρίου εγκαινίασαν η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου και ο δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Το γραφείο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το κέντρο πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων της ΓΣΕΕ.
Όπως τόνισε η υφυπουργός Απασχόλησης, η παροχή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης προς τους εργαζόμενους και άνεργους Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες, για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας και μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης, είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.

«Πιστεύουμε στη χρησιμότητα της πληροφόρησης. Ο ενημερωμένος εργαζόμενος ή άνεργος μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικές στρατηγικές στη σκακιέρα της αγοράς εργασίας. Είμαστε όλοι εδώ. Προστατεύουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και δημιουργούμε νέες» δήλωσε. Σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως είπε, «κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ισχυρά αντανακλαστικά, υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία χωρίς να εξαντλούμε όλες μας τις εφεδρείες, διότι η κρίση εξελίσσεται. Προχωρούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και κάθε μας δράση θα έχει σαν στόχο τη στήριξη των πολιτών για να μπουν ή να παραμείνουν στην αγορά εργασίας».

Παράλληλα, τόνισε ότι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχει κάθε τοπική αγορά «η στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση μας δίνει μια ακόμη πιο ξεκάθαρη εικόνα των συνθηκών, όπως αυτές διαμορφώνονται». Τέλος, ανέφερε ότι το ΣΕ.Π.Ε., ο κατ’ εξοχήν ελεγκτικός μηχανισμός, είναι πιο κοντά από ποτέ στους εργαζόμενους τη δύσκολη αυτή περίοδο. «Παρακολουθούμε στενά και συστηματικά όλες τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας για να βρίσκουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις» κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!