Δήμος Βύρωνα -Καταγγελία: Κίνδυνος πυρκαγιάς στο Σταθμό Μεταφόρτωσης στον Υμηττό (φωτο)

  • Απο stergios
  • 29 Ιουνίου 2019 - 09:51
  • Comments Off

Ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα  (πάνω από το στρατόπεδο Σακέτα) στον Υμηττό,  αποτελεί εδώ και χρόνια μια ανοιχτή πληγή για το βουνό και την πόλη μας, μια παράνομη εγκατάσταση μέσα στη ζώνη προστασίας που ποτέ δεν έπρεπε να είχε δημιουργηθεί. Τον τελευταίο καιρό όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα», η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος «θα πρέπει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους, ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Η συσσώρευση βουνών από μπάζα και ογκωδών αντικειμένων, μεταξύ των οποίων στρώματα και άλλα εύφλεκτα υλικά, προκαλεί την ανησυχία μας. Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, τη γνωστή υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και την έλλειψη υλικοτεχνικών μέσων πυρόσβεσης ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση ή αμέλεια είναι ιδιαίτερα ορατός.

Ø  Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να καθαρίσει τον χώρο προτού κινδυνέψει για άλλη μια φορά το βουνό και οι κατοικημένες περιοχές.

Ø  Διεκδικούμε την απομάκρυνση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων από τον Υμηττό και την μετεγκατάστασή του σε νέο κατάλληλο χώρο.

Ø  Ζητάμε τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης στην πηγή ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή».

Φωτoγραφίες από το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων Δήμου Βύρωνα στον Υμηττό:

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΥΜΗΤΤΟΣ, ΣΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!