Δήμος της Κρήτης λέει προκαταβολικά «όχι» στους πρόσφυγες – Επικαλείται σοβαρά οικονομικά προβλήματα!

Σχεδόν δυόμιση μήνες μετά την πτώχευση του ο Δήμος Γόρτυνας στην Κρήτη απασχολεί για μια ακόμη φορά με αρνητικό τρόπο το πανελλήνιο. Αυτή τη φορά γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς, μάλιστα, να έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση, έλαβε (προκαταβολικά) απόφαση ότι δεν επιθυμεί να φιλοξενήσει στα όρια του δήμου πρόσφυγες! Το (ακόμη πιο) εξοργιστικό είναι ότι ως επιχείρημα χρησιμοποιείται το γεγονός ότι ο δήμος έχει οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το  emessara.gr, σύμφωνα με την (τελική) εισήγηση της διοίκησης του Δήμου δια χειλέων της αντιδημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Βαρβάρας Ανωγειανάκη «h πατρίδα μας, αν και λαβωμένη, δίνει μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο. Σ΄ αυτά τα μαθήματα ο Δήμος Γόρτυνας, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δηλώνει «παρών» και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ανθρωπιστική βοήθεια. Όμως, αφού αφουγκραστήκαμε τη γνώμη των Δημοτών μας και  με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και την έλλειψη υποδομών, δηλώνουμε μετά λύπης ότι εάν μας ζητηθεί η φιλοξενία προσφύγων, θα είμαστε αρνητικοί».

Να σημειωθεί ότι αρχικά ο δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης  ζητούσε να μη ληφθεί σχετική απόφαση ώστε να προηγηθεί συνάντηση  αντιπροσωπείας του δήμου με τον υπουργό Εσωτερικών, ωστόσο μετά από πίεση δημοτών που ήταν παρόντες αλλά και της αντιπολίτευσης, κατέληξε στην παραπάνω πρόταση.

Εντυπωσιακό είναι, μάλιστα,  ότι η πρόταση έγινε δεκτή σχεδόν ομόφωνα, καθώς μόνον ένας δημοτικός σύμβουλος από τους παρόντες ψήφισε παρών Συσπείρωσης   (σ.σ. είχε καταθέσει πρόταση  για τη μη λήψη απόφασης), ενώ και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχε καταθέσει πρόταση για καταγγελία όσων δημιούργησαν τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και κατ’ επέκταση το προσφυγικό απουσίαζε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΑΠΟΦΑΣΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΑΣ, ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!