Δήμος Θεσσαλονίκης:48% των παιδιών δεν αθλούνται

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Υγείας η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το τμήμα των Παιδικών Σταθμών διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων την Τρίτη 8 Απριλίου, στις 18.30, στο Κέντρο Διάσωσης Έρευνας και Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης ? Θέρμης).

Στα πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών συμπεριλαμβάνονται ενημερωτικές διαλέξεις από καθηγητές του Α.Π.Θ. και παιδιάτρους προς τους γονείς σε θέματα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, διατροφής, εμβολιασμού, για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αντιμετώπισης ατυχημάτων στο σπίτι.

Ο λέκτορας του Α.Π.Θ. Φ. Μαυροβουνιώτης στην εισήγησή του θα υποστηρίξει ότι, τα παιδιά σήμερα είναι υποκινητικά, παχύσαρκα και υπερτασικά σε μεγάλο ποσοστό.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αστ. Δεληγιάννης « σε πρόσφατη μεγάλη έρευνα του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του Α.Π.Θ. με δείγμα μαθητές των τάξεων της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, 15 σχολείων της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ότι το 48% των παιδιών δεν ασκούνται καθόλου».

Τα παιδιά που πήραν μέρος στην έρευνα αφιερώνουν ημερησίως τουλάχιστον 150 λεπτά του χρόνου τους παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας με Video Games. Το 35% των παιδιών αυτών αποδείχθηκε ότι είναι παχύσαρκα σε αντίθεση με το 10% αυτών που αθλούνται. Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι το 18% των παιδιών που δεν αθλούνται έχουν κλινικά ευρήματα προ-υπέρτασης ή υπέρτασης σε αντίθεση με το 7% των παιδιών που αθλούνται.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!