Τρίτη
19
Σεπτέμβριος
Back

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε αντιδήμαρχος

Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για την Καθαριότητα, Κώστας Ιακώβου, καταδικάστηκε προ ημερών σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή από το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του είχε καταθέσει μήνυση ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης Γιάννης Μανδρίνος.

Τι λέει το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Κώστας Ιακώβου ο οποίος ανέλαβε στη συνέχεια πρόεδρος στην ίδια Ομοσπονδία ισχυριζόταν ότι είχαν γίνει καταχρήσεις και ατασθαλίες στο ταμείο της Ομοσπονδίας, δείχνοντας ως υπεύθυνο τον κ. Μανδρίνο.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο ο αντιδήμαρχος διατύπωνε παντούς και δημοσίους τους ισχυρισμούς του.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μανδρινός του είχε ζητήσει να σταματήσει αυτές τις συκοφαντίες, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί κι έτσι προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του.

Ο Ιακώβου ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δεν διατύπωσε τέτοιες κατηγορίες, ούτε είχε πρόθεση να συκοφαντήσει το μηνυτή του.

Εντούτοις, οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από την έδρα η οποία του επέβαλε την ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!