Δήμος Θεσσαλονίκης: Πέρασμα στη ψηφιακή εποχή

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την  Ανάπτυξη Υπηρεσιών Έξυπνων Πόλεων μέσω Τεχνολογιών ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που αποτελεί την υλοποίηση της πρότασης που υπέβαλαν οι δύο φορείς (Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ) κατόπιν σχετικής πρόσκλησης (CIP-ICT PSP-2013, 7 call), εγκρίθηκε τον Ιούλιο 2013. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ και αποτελεί ένα πιλοτικό έργο διάρκειας 36 μηνών, που θα υλοποιηθεί παράλληλα σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Μάντσεστερ –Μ. Βρετανία, Βαγιαδολίδ -Ισπανία και Αγκουέδα –Πορτογαλία).

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών που προσφέρονται μέσα από το CLOUD στους τομείς: της οικονομίας, της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της ποιότητας ζωής, των ευφυών δικτύων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας και της ψηφιακής διακυβέρνηση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!