δήμος-θεσσαλονίκης-ο-συριζα-κλείνει-β-1018545
ΔΗΜΟΙ | 09.05.2022 | 07:02

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει βιομήχανο -Προξενητής ο Μπουτάρης  

Όταν στις 23 Απριλίου ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωνε ότι «θα ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με υποψήφιο δήμαρχο με τον οποίο συμφωνεί απόλυτα», οι περισσότεροι σκέφτηκαν ότι είναι μία από τις γνωστές εκκεντρικές δηλώσεις του. Δεν είχαν φανταστεί ότι λίγες ημέρες πριν ο πρώην δήμαρχος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), όπως μετονομάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) για να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον, πλήρως ελεγχόμενο από τη ΝΔ,  ΣΕΒ, Θανάση Σαββάκη, είχε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν η πρόταση Μπουτάρη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηρίξει τον κ. Σαββάκη για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Με «κερασάκι στην τούρτα», ο πρώην δήμαρχος να είναι αυτή τη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του προέδρου του ΣΒΕ. “Πακέτο”, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάθε άλλο παρά ασυγκίνητο άφησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον είχε βολιδοσκοπήσει και ο Μητσοτάκης!

Η πρόταση να είναι ο κ. Σαββάκης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είναι νέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2018 ο, τότε, πρόεδρος της ΝΔ και νυν πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, τον είχε βολιδοσκοπήσει, ώστε να είναι εκείνος το πρόσωπο που θα στήριζε το κόμμα του για το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Ωστόσο, οι εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ, που οδήγησαν, τελικά, στην  (αποτυχημένη, όπως αποδείχθηκε) υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου αλλά και το «παιχνίδι» του, ιδιαίτερα φιλόδοξου, προέδρου του ΣΒΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα την στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, την αναγνώριση του Συνδέσμου ως κοινωνικού εταίρου και τον διορισμό του ίδιου στο νεοσύστατο (Απρίλιος 2019) Χρηματιστήριο Ενέργειας όπου και παραμένει μέχρι σήμερα, «πάγωσαν» τις σχέσεις του με το σημερινό πρωθυπουργό και, ως εκ τούτου, και την όποια προοπτική τυχόν υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ δεν έχει άλλη επιλογή παρά να στηρίξει τον σημερινό δήμαρχο Κ. Ζέρβα, η προοπτική μιας υποψηφιότητας στο δήμο Θεσσαλονίκης, που φαίνεται ότι επιθυμεί διακαώς ο κ. Σαββάκης, επανέρχεται, αυτή τη φορά μέσω Μπουτάρη και ΣΥΡΙΖΑ.

Βιομήχανος μεταλλικών κατασκευών

Ποιος είναι, όμως, ο Θανάσης Σαββάκης: Γεννήθηκε το 1972 στη Θεσσαλονίκη και από μικρός απασχολήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση μεταλλικών κατασκευών του πατέρα του Ιωάννη Σαββάκη. Στα εφηβικά του χρόνια, λόγω του ύψους του (1.93), έπαιξε μπάσκετ στον Έσπερο, αλλά η καριέρα του σταμάτησε πρόωρα λόγω τραυματισμού. Σπούδασε οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στην Αγγλία και στη Σκοτία. Συγκεκριμένα, είναι κάτοχος ΜΒΑ από το University of Stirling (UK), BSc in Business Studies & Economics από το University of Surrey (RIHE), Certified Lead Assessor για συστήματα BSEN ISO, από το Scottish Quality Management Center του University of Stirling.

Σήμερα είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ενώ είναι Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SavvyCan – Hellenic Metal Packaging AE, Διευθύνων Σύμβουλος της BioSolids ΑΕ (βελτιωτικά εδάφους). Παράλληλα είναι μέτοχος της National Can Hellas A.E., μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος Δ.Ε. του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), Γ’ Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Γραμματέας του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Παραγωγής – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη,  Μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρηματικών Πάρκων (ΕΣΕΠΠΑ),  Αντιπρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και Μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).