Δήμος Θεσσαλονίκης -κολατσιό στα σχολεία: Άτακτη οπισθοχώρηση για την υπεύθυνη δήλωση μαθητών

Σε άτακτη οπισθοχώρηση οδηγήθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης για το κολατσιό στα σχολεία. Συγκεκριμένα, ο δήμος ζητούσε από τους γονείς που αδυνατούν να δώσουν πρωινό στα παιδιά τους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση!!! Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου ζήτησε την άμεση ανάκλησή του,

«Μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η βοήθεια των ευπαθών ομάδων, τις οποίες επιθυμεί να προστατεύει. Σημειώνεται δε ότι οι υπεύθυνες δηλώσεις και τα στοιχεία των μαθητών συγκεντρώνονται και παραμένουν με ευθύνη του Διευθυντή/ντριας στο σχολείο και στον Δήμο αποστέλλεται μόνον ο αριθμός των ωφελούμενων μαθητών/τριών», υποστηρίζει η κ. Ακριτίδου.

Νοτοπούλου: «Ντροπιαστική»

Το θέμα ανέδειξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου: «Η υπεύθυνη δήλωση, την οποία ζητά ο Δήμος Θεσσαλονίκης να συμπληρώσουν οι γονείς που επιθυμούν να λαμβάνει το παιδί τους πρωινό κολατσιό στο σχολείο, λόγω οικονομικής δυσχέρειας είναι ντροπιαστική», τόνισε σε χθεσινή της δήλωση η κ. Νοτοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Διαχωρίζει και στιγματίζει παιδιά και την οικογένειά τους, αντί να βοηθήσει επί της ουσίας στην επίλυση του προβλήματος. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αντί να διεκδικήσει σχολικά γεύματα προκειμένου να απευθυνθεί στο σύνολο των μαθητών, συμβάλλοντας στην μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, ζητώντας από τους γονείς να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση αδυναμίας να ταΐσουν τα παιδιά τους!».

Είχε δε καλέσει το Δήμο «να αποσύρει τις συγκεκριμένες, απαράδεκτες, υπεύθυνες δηλώσεις που θίγουν την αξιοπρέπεια των γονιών και όλων μας!».

Όπως και, τελικώς, έγινε.

600 μαθητές

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά σε 600 μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, που στερούνται κολατσιού λόγω της οικονομικής συγκυρίας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σταδιακά, σε 50 περίπου σχολεία του δήμου, σε συνεργασία με τους διευθυντές τους και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων, ενώ θα διαρκέσει όλη τη σχολική χρονιά. Το Δημοτικό Σύμβουλο στη συνεδρίασης της 30ης Ιανουαρίου, ενέκρινε το ποσό των 32.000 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους της συγκεκριμένης δράσης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες τον αριθμό των μαθητών,  στα σχολεία της δικής του γεωγραφικής ενότητας, που στερούνται πρωινού. Όπως προέκυψε από την καταγραφή,  το 1,9 % των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στερείται πρωινού φαγητού, ήτοι 600 περίπου μαθητές σε σύνολο 33.500. Ειδικότερα: Το 2,80% των μαθητών του δημοτικού, το 2,16% των μαθητών του γυμνασίου, το 1,42% των μαθητών της τεχνικής εκπαίδευσης και το 0,75% των μαθητών του λυκείου, στερούνται κολατσιού.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΚΟΛΑΤΣΙΟ, ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!