Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας

Εκδήλωση για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, διοργανώνει το Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Παύλου, για την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων και κυρίως το πέταγμα του χαρταετού.
Την Καθαρά Δευτέρα, στις 10:00, οι Θεσσαλονικείς θα συγκεντρωθούν στο άλσος του Σέϊχ Σου, στην πλατεία Τσάτρα, για την κεντρική εκδήλωση της ημέρας αυτής, με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών παραδοσιακών συγκροτημάτων και οργάνων του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αγίου Παύλου και Πολιτιστικών Συλλόγων. Στους δημότες θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα, όπως λαγάνες, χαλβάδες κ.α. καθώς και χαρταετοί, προκειμένου να αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, μέσα στα πλαίσια γιορταστικής ατμόσφαιρας.

Ο Δήμαρχος B. Παπαγεωργόπουλος θα παραστεί στην εκδήλωση του Γ’ Διαμερίσματος, στο άλσος του Σέιχ-Σου, στις 11:30.

Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν το Συγκρότημα Παραδοσιακής μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Πάρη Γκούνα, χορευτικά συγκροτήματα του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και του Δήμου Αγίου Παύλου.

Το Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα διοργανώνει επίσης την Καθαρά Δευτέρα, , αποκριάτικη εκδήλωση στις 11:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Κλεάνθους στην άνω Τούμπα.

Ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος θα παραστεί στην εκδήλωση του Δ’ Διαμερίσματος, στις 12:15, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, μασκαράδες, ξυλοπόδαροι με συνοδεία μουσικής, στους παρευρισκομένους θα προσφερθούν λαγάνες, χαλβάς, φασόλια, ελιές, ταραμάς, κ.λ.π. και θα διανεμηθούν χαρταετοί.

Το Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει την εκδήλωση Κούλουμα 2008.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα, στις 12:00, στο Άλσος της Νέας Ελβετίας. Συντροφιά στους παρευρισκόμενους θα κρατήσει το παραδοσιακό συγκρότημα Μονολόφου Δήμου Καλλιθέας.

Ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος θα παραστεί στην εκδήλωση του Γ’ Διαμερίσματος, στο άλσος της Νέας Ελβετίας, στις 13:15.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!