δήμος-σαρωνικού-συμμετέχει-στην-καμπ-292937
ΔΗΜΟΙ | 15.06.2022 | 16:25

Δήμος Σαρωνικού: Συμμετέχει στην καμπάνια για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Ο Δήμος Σαρωνικού συμμετέχει στην καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή και ο πρόεδρός της αντιδήμαρχος Χρήστος Γκίνης παρέλαβε και προγραμμάτισε να μοιραστούν σε νηπιαγωγεία και στην 1 η τάξη του δημοτικού 800 παιδικά βιβλία και 400 dvd που αφορούν στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ευαισθητοποίηση μαθητών και μαθητριών.

Τα παιδικά παραμύθια συμπεριλαμβάνονται στη σειρά Η Κίκο και το χέρι της βουλευτού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Έλενας Ράπτη και εντάσσονται στο πλαίσιο καμπάνιας για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γκίνης ευχαρίστησε την Νάταλι Κάκαβα που διαμεσολάβησε και παρέδωσε το εκπαιδευτικό υλικό στην πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή καθώς και την Έλενα Ράπτη για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία. «Όλα τα παιδιά, από πολύ νωρίς θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες συμπεριφορές θεωρούνται επιτρεπτές και ποιες είναι κακοποιητικές. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη γνώση τους ώστε να θωρακιστούν όσο περισσότερο γίνεται, απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις. Συμμετέχουμε στην καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης κι έχουμε τη βούληση να συμμετάσχουμε και σε άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες».