δήμος-σαρωνικού-αίτημα-προς-το-εκαβ-γι-571199
ΔΗΜΟΙ | 27.05.2022 | 15:53

Δήμος Σαρωνικού: Αίτημα προς το ΕΚΑΒ για παροχή ασθενοφόρου

Ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα των δημοτών για διάθεση ασθενοφόρου στην περιοχή, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες είναι αυξημένες, ο Δήμος Σαρωνικού έστειλε προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) αίτημα για τη διάθεση ενός ασθενοφόρου με οδηγό και πλήρωμα.

Σε σχετική επιστολή εκ μέρους του Δήμου Σαρωνικού και της Ένωσης Συλλόγων, επισημαίνεται ότι το θέμα έχει τεθεί ξανά από την πλευρά του δήμου καθώς τα πλησιέστερα νοσοκομεία απέχουν πολλά χιλιόμετρα και το καλοκαίρι η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα. Σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου:

«Μέχρι να ικανοποιηθεί το βασικό μας αίτημα, δηλαδή η δραστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων με προσωπικό και εξοπλισμό, είναι απαραίτητο ο δήμος Σαρωνικού να έχει στη διάθεσή του σε μόνιμη βάση ένα ασθενοφόρο. Ελπίζουμε η αρχή να γίνει με τη διάθεση οχήματος για το καλοκαίρι».

Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης, ότι υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για στάθμευση του ασθενοφόρου και εκφράζεται η ελπίδα για θετική ανταπόκριση στο αίτημα.