δήμος-ρόδου-αποχωρεί-ο-χατζηδιάκος-σ-1108039
ΔΗΜΟΙ | 15.12.2022 | 14:02

Δήμος Ρόδου: Αποχωρεί ο Χατζηδιάκος – Σύμπραξη με την παράταξη Κουσουρνά

Μείζονες εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα της Ρόδου αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Το προσεχές Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ο τέως δήμαρχος του νησιού Φώτης Χατζηδιάκος, αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ηγεσία της δημοτικής παράταξης «Ρόδος Δύναμη Πολιτών», η οποία είναι η «αξιωματική αντιπολίτευση» στο δημοτικού συμβούλιο. Η συγκεκριμένη παράταξη αποτέλεσε μια συνένωση των δυνάμεων μεταξύ του κ. Χατζηδιάκου και με τον πρώην δήμαρχο Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά. Ωστόσο, στις εκλογές του 2019, ο κεντροδεξιός υποψήφιος Αντώνης Καμπουράκης επικράτησε με 53,13%.

Ειδικότερα, στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση του Σαββάτου που αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, στόχος είναι να επιβεβαιωθεί εκ νέου η συνεργασία των δύο πόλων και -εφόσον παραιτηθεί ο κ. Χατζηδιάκος- να αναδειχθεί ένας επικεφαλής που θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου αναμένεται να μετάσχουν 600 άτομα, καθώς προσεκλήθησαν τόσο οι μετέχοντες στις δύο παρατάξεις και στα ψηφοδέλτιά τους όσο και νέα στελέχη.

Εάν οι ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι δήμαρχοι είναι περισσότεροι του ενός, θα στηθεί τον Ιανουάρια κάλπη, ώστε να επιλέξουν τον νέο επικεφαλής της ενωμένης παράταξης.

Υποψήφιοι για… υποψηφιότητα

Τρεις μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να διεκδικήσουν την ηγεσία της παράταξης:

α)Ο πρώην δήμαρχος Αφάντου και νυν δημοτικός σύμβουλος, Σάββας Διακοσταματίου.

β)Ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου και επί σειρά ετών αντιδήμαρχος στην παράταξη του Γιώργου Γιαννόπουλου, Μανώλης Σαββής και

γ)Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, γιατρός Βαγγέλης Μανδρακός.

Βέβαια, μια ομάδα στελεχών, εκτιμά ότι την ηγεσία της παράταξης άρα και την ηγεσία πρέπει να διεκδικήσει ένας εκ των πρώην δημάρχων. Ήτοι ο Φώτης Χατζηδιάκος ή ο Στάθης Κουσουρνάς.