Δήμος Ρήγα Φεραίου: Δεν περνάει προϋπολογισμό -Παραιτήσεις & ανεξαρτητοποιήσεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον Δήμο Ρήγα Φεραίου καθώς ο Δήμαρχος κ. Δημ. Νασίκας φαίνεται πως έχει χάσει την πλειοψηφία και την δεδηλωμένη και αδυνατεί να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο θέματα απαραίτητα για τη λειτουργία του Δήμου όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα 2019.

Σήμερα, για δεύτερη φορά, δεν υπήρξε απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο με συνέπεια το ανώτατο πολιτικό όργανο να μην λειτουργεί και η Αντιπολίτευση να ζητάει την παραίτηση του Δημάρχου ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του για να σταματήσει η ακυβερνησία στον Δήμο που οδηγεί σε αδιέξοδα.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις Συμβούλων της πλειοψηφίας, τις διαγραφές και την εικόνα αποσύνθεσης, είναι ενήμερη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπως και το Υπ. Εσωτερικών και εξετάζονται άμεσα λύσεις καθώς ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς τη λήψη αποφάσεων – πυξίδα για το 2019 όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα κ.α.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Πάσχος σχολίασε πως «ο κ. Νασίκας είναι ο μοναδικός Δήμαρχος στη Θεσσαλία που έχασε τη δεδηλωμένη και αδυνατεί να διοικήσει τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Για το καλό του τόπου, τον καλούμε να υποβάλει την παραίτησή του και ο Δήμος να ξαναβρεί την πυξίδα του.»

Δημ. Νασίκας: Συνεχίζουμε το έργο μας

 «Η δημοτική αρχή προσηλωμένη στον στόχο της που δεν είναι άλλος  από το να βρίσκεται καθημερινά πλάι στον δημότη, επιλύοντας κάθε λογής προβλήματα, δέχθηκε το τελευταίο διάστημα μια ανοίκεια  πολιτική στάση και συμπεριφορά από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη και Ιωάννη Σκρίμπα» σημειώνει στη δήλωσή του ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου

Οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, εξυπηρετώντας, άραγε, ποιες σκοπιμότητες,  επέλεξαν να επιδεικνύουν τον τελευταίο καιρό μια πολιτικά αλλόκοτη συμπεριφορά απέναντι στην ομάδα πλειοψηφίας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου εξάντλησαν όλη την πολιτική τους …επάρκεια, αντιδρώντας  στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2019.

Επιπλέον σε στενούς τους κύκλους, σκοπίμως διέβαλαν το έργο της δημοτικής αρχής, της οποίας μέλη της ήταν μέχρι χθες.  

Όταν πρόκειται για το καλό της πόλης και των δημοτών, τα προσωπικά συμφέροντα, οι φιλοδοξίες και επιδιώξεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν αγγίζει τους δύο δημοτικούς συμβούλους.

Για τους παραπάνω λόγους πρότεινα στην ομάδα πλειοψηφίας την διαγραφή τους, η οποία έγινε αποδεκτή.

Οι ίδιοι επέλεξαν μετά από κάποιες ώρες να «βαφτίσουν» τη διαγραφή τους σε οικειοθελή ανεξαρτητοποίησή τους.

Παραδίδουμε τη στάση τους στην κρίση των συμπολιτών μας, τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και συνεχίζουμε…

Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 3.000.000 ευρώ, το οποίο οι δύο διαγραφέντες σύμβουλοι δεν ψήφισαν, θα ξανατεθεί μαζί με τον προϋπολογισμό του 2019 προς ψήφιση.

Πλέον από τη στάση τους θα διαφανεί εάν επιδίωξή τους είναι το όφελος του Δήμου και των δημοτών ή άλλες πολιτικές τους επιδιώξεις».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, Χαράλαμπος Πάσχος σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε: «Από χτες έχει χαθεί η «δεδηλωμένη» στο Δήμο Ρ. Φεραίου. Αν υπάρχει ίχνος ευθιξίας, αναμένουμε την παραίτηση του κ. Νασίκα».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΝΑΣΙΚΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]