Δήμος προχωρά σε ιδιωτικοποίηση καθαριότητας μέσω απαξίωσης προσωπικού & μηχανημάτων - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back
Δ. Αλμυρού: Νέος τραυματισμός εργαζόμενης - Έπεσε από το απορριμματοφόρο

Δήμος προχωρά σε ιδιωτικοποίηση καθαριότητας μέσω απαξίωσης προσωπικού & μηχανημάτων

Το δήμο Κέρκυρας και διαποντίων Νήσων που εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή  την Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΠ-ΟΤΑ. Όπως τονίζει «αντί να οργανωθεί η υπηρεσία, απαξιώνεται  εδώ και καιρό μέσω της έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων με σκοπό την εκχώρηση της στον Ιδιώτη ενώ το υπάρχων προσωπικό εργάζεται κάτω από απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες ενώ ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός δεν συντηρείται και δεν αξιοποιείται επαρκώς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όπως πληροφορηθήκαμε από το  ”Εργατοϋπαλληλικό

Σωματείο Ο.Τ.Α. Π.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ <<Η  ΚΕΡΚΥΡΑ>>”,η Δημοτική αρχή κεντρικής Κέρκυρας και διαποντίων Νήσων εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή  την Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων αντί να οργανωθεί η υπηρεσία, απαξιώνεται  εδώ και καιρό μέσω της έλλειψης προσωπικού και μηχανημάτων με σκοπό την εκχώρηση της στον Ιδιώτη ενώ το υπάρχων προσωπικό εργάζεται κάτω από απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες ενώ ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός δεν συντηρείται και δεν αξιοποιείται επαρκώς.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να σταματήσει τώρα τις μεθοδεύσεις για Ιδιωτικοποίηση.

Πάγια αρχή της ΠΟΠ-ΟΤΑ είναι ο Δημόσιος χαρακτήρας των Υπηρεσιών καθαριότητας με σκοπό την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες.

Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή για την απαξίωση των υπηρεσιών καθαριότητας και καλούμε να στηρίξει τους εργαζόμενους με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την προμήθεια υλικοτεχνικών μέσων και να σταματήσει σήμερα κάθε μεθόδευση Ιδιωτικοποίησης.

Θα συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ μαζί με τους εργαζόμενους και θα στηρίξουμε κάθε νόμιμη ενέργειά τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!