δήμος-πεντέλης-κατά-κυβέρνησης-να-ανα-978719
ΔΗΜΟΙ | 09.01.2022 | 14:22

Δήμος Πεντέλης κατά κυβέρνησης: Να ανακληθεί η απόφαση για το «Παίδων»

Δήμος Πεντέλης κατά κυβέρνησης: Να ανακληθεί η απόφαση για το «Παίδων»

Οργισμένη ανακοίνωση για την «αιφνιδιαστική απόφαση» του Υπουργείου Υγείας για μερική αναστολή της καθημερινής εφημερίας παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο για ένα μήνα, εξέδωσε η δημοτική αρχή Πεντέλης, ζητώντας να ανακληθεί άμεσα αυτή η «καταφανώς λανθασμένη και άστοχη απόφαση, που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας προς τα μικρά παιδιά και κατά συνέπεια δημιουργεί προβλήματα στους γονείς, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και περιοχών της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής».

Για την απόφασή της αυτή, η κυβέρνηση έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και «πυρά» από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο. Σημειώνεται ότι η αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη «Πεντέλη – Πόλη Πρότυπο», με ανακοίνωσή της έχει απαιτήσει ενέργειες από πλευράς της δημοτικής αρχής για της αρνητικές εξελίξεις σχετικά με το νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Πεντέλης: 

«Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για μερική αναστολή της καθημερινής εφημερίας παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο για ένα μήνα.

Η αναστολή της καθημερινής εφημερίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης είναι μία καταφανώς λανθασμένη και άστοχη απόφαση, που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας προς τα μικρά παιδιά και κατά συνέπεια δημιουργεί προβλήματα στους γονείς, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και περιοχών της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση».