Δήμος Πεντέλης: Διαβεβαιώσεις για ένταξη γειτονιών των Μελισσίων στο σχέδιο πόλης - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
21
Μάι
Back

Δήμος Πεντέλης: Διαβεβαιώσεις για ένταξη γειτονιών των Μελισσίων στο σχέδιο πόλης

Την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Πεντέλης προχωρά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξη της 3ης και 4ης Γειτονιάς της Δ.Κ. Μελισσίων στο Σχέδιο Πόλεως, έδωσε ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτριο Στεργίου-Καψάλη στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολεοδομικής Αναβάθμισης Μελισσίων την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της θετικής πρότασης για την αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως της Δ.Κ. Μελισσίων (επαναφορά του συντελεστή δόμησης στο 0,8, και χρήσεις γης) από την Περιφέρεια Αττικής προς το ΣΥΠΟΘΑ που αναμένεται εντός του Ιουνίου, κατά προτεραιότητα ο φάκελος της 3ης και 4ης Γειτονιάς της Δ.Κ. Μελισσίων θα εξετασθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες τηε Περιφέρειας σε κοινή σύσκεψη με το Δήμο, το Προεδρείο του Συλλόγου Πολεοδομικής Αναβάθμισης Μελισσίων και τον Μελετητή, έτσι ώστε να προωθηθεί αρμοδίως προς έγκριση.

Αναφορικά με την προβλεπόμενη  ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στη Δ.Κ. Μελισσίων ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος κ. Ιωάννης Ξανθάκος έκανε λεπτομερή ενημέρωση για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι Πολίτες-Δημότες προκειμένου να υποβάλλουν τυχόν αντιρρήσεις.

Από την πλευρά του Συλλόγου ο Πρόεδρός του κ. Αργύριος Μανίκας ευχαρίστησε τον Δήμο για την καλή συνεργασία που έχει όλα αυτά τα χρόνια στα θέματα που απασχολούν τον Σύλλογο.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!