Δήμος Πατρέων: Σε αναστολή ανεμβολίαστη εργαζόμενη του Βοήθεια στο Σπίτι - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
27
Νοέμβριος
Back

Δήμος Πατρέων: Σε αναστολή ανεμβολίαστη εργαζόμενη του Βοήθεια στο Σπίτι

Στην αναστολή καθηκόντων ανεμβολίαστης εργαζόμενης στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Πρόκειται για μητέρα πέντε παιδιών εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ανήλικα, η οποία αντιμετωπίζει και προβλήματα υγείας. Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν διατείνονται ότι υπήρχε η δυνατότητα να εργαστεί σε τμήμα που δεν προϋπέθετε επαφές με κόσμο, αλλά επελέγη η απόλυση, ωστόσο ο δήμος αντιτείνει ότι δεν το επέτρεπε η σύμβαση εργασίας της.

Στη συνεδρίαση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου στις 19 Οκτωβρίου 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠΠ κ. Τουλγαρίδης έθεσε υπόψη των μελών του Σώματος το θέμα και ελήφθη ομόφωνα η απόφαση αναστολής καθηκόντων της ανεμβολίαστης εργαζόμενης. Η απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής «μετά την κοινοποίηση της σχετικής απορριπτικής απόφασης η εργαζόμενη οφείλει να προγραμματίσει και να έχει λάβει την πρώτη ή μοναδική δόση του εμβολιασμού σε διάστημα που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 24 ώρες όπου η υπάλληλος δε γνωστοποίησε στην υπηρεσία κάτι σχετικό.

Κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές. Στην περίπτωση κατά την οποία επέλθει συμμόρφωση με το Νόμο, και δη, μετά την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης η αναστολή αίρεται με όμοια απόφαση του φορέα, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!