Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών και μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 12 Ιουνίου 2020 - 11:52
  • Comments Off

Με ευαισθησία αντιμετώπισε η δημοτική Αρχή του δήμου Παπάγου-Χολαργού το θέμα των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών περισυλλογής και διαχείρισης. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε αδέσποτα ζώα σκύλους και γάτες, που χρήζουν περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμό, κτηνιατρικό έλεγχο ή ακόμη και θεραπεία.

Πιο συγκεκριμένα, τα ζώα που θα περισυλλέγονται και θα οδηγούνται στο κτηνιατρείο, όπου θα υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, θα εμβολιάζονται, θα στειρώνονται εάν αυτό απαιτείται, θα ταυτοποιούνται ηλεκτρονικά με την τοποθέτηση μικροπλακέτας ως αδέσποτα του δήμου και θα καταγράφονται στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση. Αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι είναι τραυματισμένα ή πάσχουν από ιάσιμο νόσημα τότε θα υποβάλλονται στην κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο θα παραμένουν στο κτηνιατρείο για εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι την αποθεραπεία τους.
Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η σταθεροποίηση, καταγραφή, αλλά και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους και αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κτηνιατρικής φροντίδας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!