δήμος-παιανίας-δήλωση-απάντηση-της-αν-1045817
ΔΗΜΟΙ | 27.01.2023 | 13:24

Δήμος Παιανίας: Δήλωση-απάντηση της αντιδημάρχου Παιδείας Κλειούς Ανδρέου 

Απάντηση στους «ενεργούς πολίτες του πληκτρολογίου» που κάνουν υποδείξεις με στόχο το όποιο μικροπολιτικό προσωπικό όφελος, δίνει η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Παιανίας, Κλειώ Ανδρέου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι αναφορές με στόχο την απαξίωση της προσπάθειας που καταβάλλεται – πολλές φορές με αυτοθυσία- από τις υπηρεσίες του δήμου, τους εργαζομένους και την Διοίκηση, προσβάλει το σύνολο των δημοτών και κατοίκων. Πόσο δε όταν αυτές επί της ουσίας στρέφονται εναντίον τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αποκαταστάσεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών. Ένα έργο μεγάλης σημασίας μιας και αυτό αφορά μικρά παιδιά, που ολοκληρώνεται χάρη στην παρέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Παιανίας.

Επειδή οι εντυπώσεις δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια.

Πρόβλημα στη στέγη – χωρίς φυσικά να μπορεί να προσδιοριστεί- εντοπίστηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κατά τη διάρκεια εργασιών στον φωτισμό. Άμεσα κινητοποιήθηκε η υπηρεσία, έγινε αυτοψία και αποφασίστηκε πως ήταν επείγον να γίνει η αποκατάσταση.

Συντάχθηκε η απαραίτητη σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου οπότε και έγινε αντιληπτό πως το κόστος (60.000 ευρώ) ξεπερνούσε τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου μας. Ακολούθησε παρέμβαση του Δημάρχου Παιανίας κ. Ισίδωρου Μάδη προς τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο ο οποίος αντιλαμβανόμενος το επείγον ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση.

Ας σημειωθεί πως η αυτοψία πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2022, η έκθεση κοινοποιήθηκε στις 3/3/22 ενώ ακολούθησε η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλα τα παραπάνω είναι δημόσια, γνωστά και ουδέποτε έγινε απόπειρα απόκρυψής τους. Η δε προσφορά του κ. Μαρτίνου στον Δήμο Παιανίας ομολογήθηκε κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου Δημότη. Πώς θα μπορούσε κάποιος να κρύψει την προσφορά ενός ανθρώπου ο οποίος –αξίζει να σημειωθεί- δεν επιθυμεί την προσωπική προβολή; Τα έργα που έχει χρηματοδοτήσει είναι παντού γύρω μας!

Πώς όμως θα τα είχε χρηματοδοτήσει αν δεν υπήρχε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης που θα τον ενημέρωνε και κυρίως θα τον έπειθε για την ανάγκη; Και πώς το έργο θα υλοποιούνταν αν μια υπηρεσία του δήμου μας δεν έπραττε τα δέοντα;

Είναι η ίδια υπηρεσία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αυτοψίες σε όλα τα σχολικά κτίρια, έχει παρέμβει σε αναρίθμητες περιπτώσεις δίνοντας λύσεις, έχει εκπονήσει μελέτες όπου απαιτείται. Αυτά χωρίς να τα διαφημίζει.

Αποτελεί προσβολή πρωτίστως προς τους εργαζομένους στο Δήμο Παιανίας οι γνωστοί «ενεργοί πολίτες του πληκτρολογίου» να κάνουν υποδείξεις με στόχο το όποιο μικροπολιτικό προσωπικό όφελος. Αντί αυτού θα ήταν χρησιμότερο να κάνουν επισημάνσεις και προτάσεις προς όφελος της κοινωνίας μας.