Categories: Δήμοι

Δήμος Παιανίας: 2.300.000 ευρώ για το Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας

Ένα ακόμα μεγάλο έργο για τον Δήμο Παιανίας περνά στη φάση της υλοποίησης. Πρόκειται για το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με ποσό 2.300.000 ευρώ.
Η απόφαση ένταξης εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου 2023 και η περιοχή που πρόκειται να γίνει ανάπλαση στο τμήμα της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς από τη Λεωφόρο Λαυρίου έως την οδό Αρτέμιδος.
Επίσης, θα γίνει διάνοιξη περιφερειακών οδών όπου θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο με όδευση τυφλών ενώ θα εφαρμοστεί οριζόντια και κάθετη σήμανση. Στη Λ. Παλαιοπαναγιάς, η επέμβαση αφορά στην διαπλάτυνση της οδού, στην κατασκευή κρασπεδόρειθρων, πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου. Επίσης, θα γίνει εγκατάσταση πρασίνου σε όλο το μήκος της οδού, θα εγκατασταθεί οδοφωτισμός και θα τοποθετηθεί σήμανση (κάθετη και οριζόντια).

Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ασφαλούς κινητικότητας για οχήματα και πεζούς με την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στον κόμβο της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς με τη Λεωφόρο Λαυρίου, εγκατάσταση έξυπνων διαβάσεων πεζών μέσω της αυτόνομης αναγνώρισης παρουσίας πεζών και αυτόματης φωτεινής σήμανσης της διάβασης.
Θα γίνει εγκατάσταση φωτιστικών με το αντίστοιχο δίκτυο σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς, εξασφαλίζοντας έτσι την οδική ασφάλεια των διερχόμενων κατά τις νυχτερινές ώρες.
Με την εφαρμογή ψυχρών υλικών και φωτοκαταλυτικών επιστρώσεων επί του οδοστρώματος θα εξασφαλιστεί η προστασία του μικροκλίματος της περιοχής.

Σε όλο το μήκος της οδού θα γίνει φύτευση θάμνων και δέντρων, ενώ στα σημεία όπου υπάρχει ικανοποιητικό πλάτος, θα δημιουργηθούν σημεία στάσης, ανάπαυσης και αναψυχής των διερχόμενων πεζών και ποδηλατών. Θα κατασκευαστεί δίκτυο άρδευσης σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς και θα γίνει εγκατάσταση αυτοματισμών ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν καλύτερη συντήρηση του πρασίνου που θα εγκατασταθεί στο έργο.

Το έργο θα διαθέτει συνολικά 58 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων εκ των οποίων οι τρεις θα είναι για ΑΜΕΑ. θα εγκατασταθούν και ποδηλατοστάσια κατά μήκος του ποδηλατόδρομου.
Η Λεωφόρος Παλαιοπαναγιάς θα έχει πεζοδρόμια με όδευση τυφλών εκατέρωθεν της οδού. Ο αστικός εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί στο έργο αφορά σε μικρούς κάδους απορριμμάτων και τασάκια, καθιστικά στοιχεία στα παρτέρια, παγκάκια και κολωνάκια οριοθέτησης της οδούς και παρεμπόδισης παράνομης στάθμευσης επί του πεζοδρομίου.

«Εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατή χρηματοδότηση προς όφελος των δημοτών και η πρώτη ένταξη έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης μου δίνει ιδιαίτερη χαρά καθώς
αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως στον Δήμο Παιανίας έχουμε γυρίσει σελίδα. Υπάρχει όραμα, σχέδιο αλλά το κυριότερο γνώση για να διεκδικήσουμε τα μέγιστα για τον τόπο μας»
δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Comments are closed.


Recent Posts

ΑΑΔΕ: Νέο εγχειρίδιο ερωτήσεων-απαντήσεων σε φορολογικά θέματα (έγγραφο)

Νέο εγχειρίδιο ερωτήσεων-απαντήσεων σε φορολογικά θέματα (έκδοση Μαΐου 2023) εξέδωσε η ΑΑΔΕ. Αναλυτικά:

4 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: Έρχονται 5 προκηρύξεις με 437 μόνιμες θέσεις (λίστα)

Τις νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, όπως αυτές καταγράφονται σε σχετικό έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής, δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Πρόκειται για 5…

9 λεπτά ago

ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Παραστατίδη: Πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν μιλάμε για αύξηση του ΕΝΦΙΑ

Tο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική…

13 λεπτά ago

Ο Καντίροφ ζητά την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Ρωσία

Μετά την επίθεση με drone στη Μόσχα, ο ηγέτης της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ανακοίνωσε στο κανάλι του στο…

18 λεπτά ago

Στα 29 έφτασαν τα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στο Δήμο Βύρωνα

Επεκτείνεται διαρκώς το πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων για κοινά οικιακά απορρίμματα, ανακυκλώσιμα, βιοαπόβλητα, που υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία Καθαριότητας του…

25 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Μάντρα ανταλλακτικών αποσυναρμολογούσε παράνομα αυτοκίνητα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 44 (γυναίκα) και 47 (άντρας) ετών (αδέλφια), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε…

33 λεπτά ago