δήμος-ωρωπού-πανσέληνος-με-μουσική-βρ-1059139
ΔΗΜΟΙ | 11.08.2022 | 19:21

Δήμος Ωρωπού: Πανσέληνος με μουσική βραδιά στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαράειου

Δήμος Ωρωπού: «Ο ιερός χώρος του Αμφιαράειου ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το βράδυ της Πανσελήνου του Αυγούστου και οι τυχεροί που θα βρεθούν το εμβληματικό μνημείο που μετράει 26 αιώνες ζωής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική μουσική βραδιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Εκδηλώσεων – Ωρωπός Καλοκαίρι 2022 που διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού. Θα είναι η πρώτη μουσική εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο μνημείο από τον Δήμο Ωρωπού.

Στο πιάνο θα είναι η η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Ωρωπού Κωνσταντίνα Χάνδρου και το κουαρτέτο Enchord.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα ανοίξει στις 20:00 την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 και θα κλείσει τα μεσάνυχτα. Το μουσικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.

Το Αμφιαράειο είναι αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται σε λόφο 6 χιλιόμετρα περίπου νοτιοανατολικά του Ωρωπού, λίγο βορειοδυτικότερα από τον Κάλαμο και περίπου 50 χλμ. από την Αθήνα.

Υπήρξε ιερός χώρος και μαντείο αφιερωμένο στον μυθικό ήρωα, μάντη και θεραπευτή Αμφιάραο. Κατασκευάστηε περί τα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ., όταν η ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού ανήκε στους Αθηναίους. Στον χώρο λειτουργούσε μαντείο και θεραπευτήριο.

Στην περιοχή πραγματοποιούνταν τα Μεγάλα Αμφιαράεια, σημαντική γιορτή που διεξαγόταν κάθε πέντε χρόνια προς τιμήν του Αμφιάραου και περιλάμβανε μουσικούς και θεατρικούς αγώνες, αλλά και αθλητικούς σε στάδιο που δεν έχει ανακαλυφθεί. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους πολλά είναι τα μυστικά που κρύβει ακόμα ο αρχαιολογικός χώρος τον οποίο θεωρούν εφάμιλλο του μαντείου των Δελφών.

Παρακαλούνται οι επισκέπτες να δείξουν σεβασμό στον αρχαιολογικό χώρο.

Θα είμαστε όλοι εκεί!».