δήμος-ωρωπού-mε-κατάνυξη-μεγαλοπρέπε-1100531
ΔΗΜΟΙ | 30.11.2022 | 22:09

Δήμος Ωρωπού: Mε κατάνυξη & μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο προστάτης της πόλης

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου στην Σκάλα Ωρωπού η μνήμη του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου προστάτου της πόλεως και του Δήμου Ωρωπού.

Τελέστηκε πανηγυρικός όρθρος και πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, πλαισιούμενος από τον ιεροκήρυκα Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τον αρχιερατικό επίτροπο Νέας Ερυθραίας π. Αθανάσιο Ντέτσικα, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου, Αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Παπαχαραλάμπους τον Εφημέριο Νέων Παλατίων π. Νικόλαο, τον Εφημέριο Χαλκουτσίου π.Τιμόθεο, τον Εφημέριο Καλάμου π.Μιχάλη και τον Εφημέριο Μαρκοπούλου π. Αναστάσιο.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης η λιτάνευση της ιερής εικόνας υπό τους χαρμόσυνους ήχους των καμπανών και της φιλαρμονικής της ΚΕΔΩ έγινε συμβολικά γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, των βουλευτών Γιώργου Βλάχου, Βασίλη Οικονόμου, Πάνου Σκουρολιάκου, του δημάρχου Τανάγρας Βασίλη Περγάλια, των αντιπεριφερειαρχών Οικονομικών Νίκου Πέππα και Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού των υποψηφίων βουλευτών Βάσως Κόλλια, Γιώργου Καραμέρου, του διοικητή Ασφαλείας Καλάμου Αλέξη Ξαρχουλάκου, του διοικητή του Α/Τ Ωρωπού Κώστα Μακρή και του υποδιοικητή Χρήστου Γκουζιώτη, αντιδημάρχων, των προέδρων των Νομικών προσώπων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου του Δήμου και πλήθους πιστών.