δήμος-ωρωπού-λαϊκή-συσπείρωση-πραξι-322959
ΔΗΜΟΙ | 18.01.2020 | 12:29

Δήμος Ωρωπού -Λαϊκή Συσπείρωση: «Πραξικόπημα για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας»

«Η διοίκηση Γιασημάκη, με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Παρασκευή 17/1/2020 αποπειράθηκε για τρίτη φορά να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα, όμως ξανά απέτυχε», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Δημοτική Αρχή Ωρωπού, σε ανακοίνωσή της.

Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε «ολοκληρωμένη πρόταση που δίνει οριστική λύση στον πρόβλημα της αποκομιδής απορριμμάτων με την ανασυγκρότηση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου και λειτουργίας της με δικά της μέσα». Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΡΟΤΑΣΗ προβλέπει, την μίσθωση απορριμματοφόρων έως ότου επισκευαστούν τα οχήματα του δήμου, την παραχώρηση οχημάτων καθαριότητας από όμορους δήμους έως ότου ομαλοποιηθεί η λειτουργεία της καθαριότητας, την διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την επισκευή των δημοτικών οχημάτων καθαριότητας και την αγορά νέων όπου χρειάζεται, και τέλος την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων (Πρόγραμμα Φιλοδήμος κ.α.).

Την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης την υπερψήφισαν 22 δημοτικοί σύμβουλοι, με 17 να ψηφίζουν την πρόταση της δημοτικής αρχής, η οποία ανοίγει τον δρόμο για αναθέσεις σε εργολάβους.

Όμως ο Δήμαρχος κ. Γιασημάκης μαζί με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεώργιο Αρμυριώτη, μετά το πέρας της διαδικασίας της ψηφοφορίας και πριν την επικύρωση του αποτελέσματος, αποφάσισαν με ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση εκτός από την δική τους.

Προχώρησαν σε αυτήν την ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ  για να μην δεσμευτούν με απόφαση δημοτικού συμβουλίου ότι θα ανασυγκροτήσουν την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και θα την λειτουργήσουν με ιδία μέσα, χωρίς εργολάβους.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους ενδιαφέρει αν θα μαζεύονται τα σκουπίδια, δεν τους ενδιαφέρει η προστασία της υγείας των δημοτών μας και του περιβάλλοντος, αλλά μόνο  οι εργολάβοι τους και το αδιέξοδο που δημιουργούν με τις μεθοδεύσεις τους.

Είναι αυτοί που, ενάντια με ότι ισχυρίζονταν, αποδείξαν ξανά ότι χρήματα στα ταμεία του δήμου υπάρχουν αλλά μόνο για τους εργολάβους.

Είναι ξεκάθαρο ότι ποτέ δεν ήθελαν να λειτουργήσει η υπηρεσία καθαριότητας με ιδία μέσα.

Δηλώνουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση με συνέπεια λόγων και πράξεων, θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων του δήμου και των δημοτών ενάντια στους εργολάβους, τις ιδιωτικοποιήσεις, τα αδιέξοδα και τις απολύσεις που μεθοδεύει η διοίκηση Γιασημάκη».