Δήμος Ωραιοκάστρου: Προχώρησε σε 11 απολύσεις -Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν Θεσσαλονίκης προχωρά αυτήν την ώρα σε κινητοποίηση – διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Ωραιοκάστρου,  καταγγέλλοντας την δημοτική  αρχή ότι προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας ΚΔΑΠ και παιδικών σταθμών που οδήγησαν  στην απόλυση 11 συναδέλφων.

ύμφωνα με το Σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης: «Η διοίκηση επικαλείται έλλειψη χρημάτων και μεγάλη μείωση στον αριθμό των παιδιών αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.. Παρά τις διαβεβαιώσεις στους συναδέλφους προ τριμήνου ότι δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας τους, προχώρησε  στο κλείσιμο των δομών και στις απολύσεις τους με στόχο από ότι φαίνεται το περαιτέρω άνοιγμα πεδίου κερδοφορίας για παλαιούς και νέους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Άλλωστε η δημοτική αρχή δια του δημάρχου το Δεκέμβρη του 2019 σε συνεδρίαση ΔΣ δήλωσε την βούληση της να προχωρήσει σε κλείσιμο των δομών.

Οι συνάδελφοι μαζί με το σωματείο τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις…

Μετά από πίεση τους σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε έκτακτο ΔΣ για το θέμα. Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο στις 18:30. Παρόλο που ζητήθηκε να  γίνει δια ζώσης, η διοίκηση εμμένει στην τηλεσυνεδρίαση ( γιατί άραγε;;)

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων με επικεφαλή την πρόεδρο του σωματείου ζήτησε συνάντηση αυτήν την στιγμή  με τον δήμαρχο.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΔΑΠ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!