δήμος-νέας-σμύρνης-έστειλε-οδηγία-για-950682
ΔΗΜΟΙ | 21.09.2022 | 18:24

Δήμος Νέας Σμύρνης: Έστειλε οδηγία για λιγότερη θέρμανση στα σχολεία – Μόνο το πρωί και τις ημέρες με κρύο!

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης με επιστολή του προς τα σχολεία του δήμου τα καλεί να κάνουν περικοπές στη θέρμανση των… μαθητών για να αντιμετωπιστεί το ενεργειακό πρόβλημα! Κόβουν δηλαδή από τα παιδιά, που θα κάνουν μαθήματα σε κρύες αίθουσες!

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας».

Και συνεχίζει: «Είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης

Όπως ήταν αναμενόμενο, άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης που επισημαίνει ότι «δεν μπορεί και δεν πρέπει να επωμιστεί η πολύπαθη τα τελευταία χρόνια σχολική κοινότητα» την εξοικονόμηση ενέργειας, αναφέρει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σμύρνης.

Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έκανε λόγο για «επιβράβευση» των σχολείων που θα πετύχουν τους στόχους – που η Ένωση τις χαρακτήρισε «ανάξιες αναφοράς».

Κι όλα αυτά την ώρα που η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της είχε πει ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την επάρκεια θέρμανσης στα σχολεία!