Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Αύριο το ραντεβού των καταναλωτών με παραγωγούς

 Ραντεβού με τους παραγωγούς για την απευθείας προμήθεια τροφίμων έχουν αύριο 1.700 και πλέον οικογένειες, οι οποίες συμμετέχουν στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που οργανώνεται με τη στήριξη και τη συμμετοχή του ΚΕΠΚΑ, τοπικών συλλόγων και φορέων.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη διάθεση προϊόντων, η οποία θα γίνει αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου, από τις 7.30 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στην περιοχή Στρεμπενιώτη (Νεάπολη), με τον κατάλογο αυτή τη φορά να ενισχύεται με νέα είδη (μέλι, ρεβίθια, ελιές). Για όλα αυτά, το Γραφείο Προστασίας Καταναλωτή έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις της άριστης ποιότητας και των φτηνών τιμών, μέσα από ένα μαραθώνιο επαφών που προηγήθηκε με τους συνεταιρισμούς παραγωγών απ’ όλη τη χώρα.

«Το μήνυμα αυτών των πρωτοβουλιών είναι σαφές. Μέσα από οργανωμένες και θεσμοθετημένες προσπάθειες οι τοπικές κοινωνίες μπορούν όχι μόνο να διεκδικήσουν την εξυγίανση της αγοράς, αλλά να βάλλουν φραγμό στην αισχροκέρδεια των μεσαζόντων, που πλήττουν και τους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Στην προσπάθεια αυτή ο δήμος μας αναλαμβάνει και υλοποιεί με συνέπεια τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που τείνουν να αποκτήσουν θεσμικό χαρακτήρα και όχι χαρακτηριστικά επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Χωρίς συνωστισμό και ταλαιπωρία

Σύμφωνα με τις δηλώσεις παραγγελιών που συγκεντρώθηκαν, αύριο θα διατεθούν 55.035 κιλά τροφίμων που ανταποκρίνονται στις αιτήσεις των 1.710 οικογενειών που δήλωσαν συμμετοχή.

Στο χώρο διανομής των προϊόντων, όπου έχουν προβλεφτεί ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αποφυγή συνωστισμού, θα βρίσκονται σε επιφυλακή η Δημοτική Αστυνομία, εργαζόμενοι στο δήμο και εθελοντές για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Οι τελευταίοι, που έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά και με sms για τον ακριβή χρόνο και τόπο παραλαβής των προϊόντων, θα εισέρχονται στο χώρο με τα οχήματά τους με σειρά προτεραιότητας και θα παραλαμβάνουν τις ποσότητες που παρήγγειλαν αφού πρώτα περάσουν από το ειδικό τμήμα για να παραλάβουν το έντυπο με τα προϊόντα και τις αντίστοιχες τιμές.

Σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή, στόχος είναι να υπάρξει κι αυτή τη φορά η καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών χωρίς την ελάχιστη ταλαιπωρία, όπως συνέβη και τις δυο προηγούμενες εκδηλώσεις. Για το σκοπό αυτό προηγήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις με στελέχη των υπηρεσιών και των εθελοντικών ομάδων, ενώ οι πάντες βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση