Δήμος Μακρακώμης: Σε ιδιώτες η καθαριότητα -Καταγγελία εργαζομένων

Στην καταγγελία της απόφασης της Δημοτικής Αρχής Μακρακώμης να εκχωρήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, προχωράει ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α  ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΦΩΚΙΔΑΣ. Όπως τονίζει πρόκειται για «απόφαση που διαλύει και απαξιώνει περαιτέρω την Δημοτική Υπηρεσία Καθαριότητας, αποκαλύπτει τις προθέσεις της και ταυτόχρονα εξηγεί τον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους εργαζόμενους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας».

Και προσθέτει: «Αναδεικνύει ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό και να εξοπλίσει με μηχανήματα δημοτικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, η ύδρευση και το πράσινο. Αναδεικνύει ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να εφαρμόσει τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ. και τον πρόσφατων νόμων που ψήφισε, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και να παραδώσει τις δημοτικές υπηρεσίες σε εργολάβους φορτώνοντας τα βάρη στους δημότες. Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Μακρακώμης να παραχωρήσει σε εργολάβο την αποκομιδή των απορριμμάτων εξηγεί ξεκάθαρα τη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους του προηγούμενου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Στους εργαζόμενους που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι επιθυμεί να συνεχίσουν να εργάζονται στο Δήμο. Στους εργαζόμενους που εργάστηκαν σκληρά, αμειβόμενοι με ψίχουλα και οι οποίοι ως αντάλλαγμα γνώρισαν τον εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής που αρνήθηκε να τους στηρίξει στο δικαστήριο και έστειλε το δικηγόρο του Δήμου να καταθέσει αντίθετα από την θέληση και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Φθιώτιδας – Φωκίδας παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για δουλειά με δικαιώματα, με αμοιβή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, για αξιοπρέπεια. Με βάση τις θέσεις και τις αρχές μας αυτές σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο δικαστήριο. Και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε  στο πλευρό τους.  Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τη Δημοτική Αρχή Μακρακώμης να αποκαταστήσει την αδικία απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους και παράλληλα να σταματήσει την απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών και την παράδοση στους επιχειρηματίες και εργολάβους», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Τ.Α  ΝΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΦΩΚΙΔΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]